Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Trable olympijské šampionky Ledecké: Opustil ji nejbližší muž!

Autor: zal

Byl s ní od rána do večera, osm měsíců v roce. I díky němu si Ester Ledecká (22) dojela v Koreji pro dvě olympijská zlata. Teď však fyzioterapeut Jakub Marek v jejím týmu končí.

Pro Ester to je velká rána, protože Kubka, jak mu říkala, tři sezony pečoval o její problematická záda a pomáhal i na svahu. „Odchází mi strašně moc, je to pro mě hrozně těžký. Když s někým máte žít tolik měsíců v kuse, tak to musí být dobrý a tolerantní člověk. Ta ponorka určitě přijde a je dobrý, že na něm to nikdy nebylo znát,“ nechala se včera slyšet a dodala: „Byl strašně šikovný fyzioterapeut a hlavně mi se vším pomáhal.“

Jak se zdá, žádnou zášť Ester k dnes již exparťákovi necítí. „Pro kluky z týmu to je strašný záhul a já jim nemůžu mít nic za zlý,“ přitakává česká hvězda. A rozchod v přátelském duchu potvrzuje i Marek. „Bylo to opravdu těžké rozhodnutí, které jsem zvažoval velmi dlouhou dobu. Hlavním důvodem byl pocit, že už momentálně Ester nemůžu posunout dál, že potřebuje nový impulz. Já jsem bohužel vyčerpal všechny svoje trumfy a ona si zaslouží nová esa, která jí pomůžou dostat se ještě dál. A že na to rozhodně má!“ vzkázal včera Blesku.

Během letní přípravy tak bude Ledecká hledat náhradu. „Možná vypíšu konkurz,“ přemýšlí. Jaké podmínky musí ideální uchazeč splňovat? „Musí umět lyžovat se dvěma balíky tyčí na zádech, dvěma páry lyží a mým batohem. Musí být tolerantní, vstávat se mnou na rozcvičky, být se mnou od rána do večera deset měsíců v roce. Takže nic příjemnýho,“ vypočítala. Odměnou je podle Ester to, že pozná spoustu hor. „Ale doufám, že se třeba Kubka zase za rok vrátí. Je to skvělý člověk,“ přeje si zimní královna.

Jakub Marek (vpravo) už nebude fyzioterapeutem Ester Ledecké.
Jakub Marek (vpravo) už nebude fyzioterapeutem Ester Ledecké.

16. den na ZOH: Na Ester jste krátký a bronzová radost javorových listů
Video se připravuje ...