Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rakety na šrot a debata s Lufthansou: Plánujete hrát tenis? ptali se Monfilse

Autor: pan

Že se vám zpozdí zavazadlo, to není v letecké dopravě zase tak výjimečná záležitost. Horší je, když vám nedorazí vůbec a nebo v takovém stavu, že ho můžete rovnou vyhodit. Přesně to se stalo francouzskému tenistovi Gäelu Monfilsovi, když spatřil na výdeji zavazadel v Mnichově svoji tašku s raketami. Ty totiž mohly z fleku posloužit jako rekvizita do katastrofického filmu. Všechny byly zlomené. To vše pár hodin před Monfilsovým prvním zápasem.

Na turnaji v Mnichově měl jednatřicetiletý tenista plnit roli jedné z největších hvězd. Bývalý sedmý hráč světa a mezi fanoušky díky své bezprostřední povaze velmi oblíbený borec se však dostal do hodně svízelné situace ještě předtím, než se vůbec rozehrál úvodní fiftýn.

A že toho ostřílený rodák z Paříže během své kariéry zažil opravdu hodně. To, co však musel řešit poté, kdy přiletěl  z Ženevy do Mnichova, asi jen tak nezažil.

Takto dopadly rakety Gäela Monfilse
Takto dopadly rakety Gäela Monfilse


Pohled na totálně rozbité rakety ho totiž dostal do velmi nepříjemné situace. Na zásilku nových už totiž nezbýval čas a ani komunikace se zástupcem Lufthansy, se kterou Monfils letěl, mu náladu asi příliš nezvedla.

Nezmar Monfils tak úryvky z konverzace alespoň zveřejnil na twitteru. A rozhodně to stojí za to.

Konverzace Monfilse s Lufthansou
Zástupce Lufhansy: "Ale ne. To je mi velmi líto. Už jste celou záležitost oznámil mému kolegovi na letišti?"

Monfils: "Ano, ale bohužel všechny mé rakety jsou zničené. To je hodně špatné..."

Zástupce Lufthansy: "Je mi to moc líto. Chcete v Mnichově hrát tenis?"

Monfils: "Otázka spíše zní, jestli vůbec budu moct hrát v Mnichově tenis!"

Zástupce Lufthansy: "Chápu. Budete schopen si koupit k hraní nové rakety?"

Monfils: "Dneska budu muset hrát s raketou, která není moje a to opravdu není ideální. Budu muset najít nějaké řešení na další dny. Ale vůbec nevím, jak to dopadne..."

Zástupce Lufthansy: "Je mi moc líto, že jsme Vám způsobili tyto problémy a věříme, že to nebude mít vliv na Váš výkon na kurtu. Prosím, pošlete nám zprávu o rozsahu škody."

Gäel Monfils se v prvním kole utká s devadesátým tenistou světa Bosňanem Mirzou Bašičem. Jak jeho mač proti těžkému soupeřovi a s cizími raketami dopadne?