Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Pomohl dopadnout útočníka, který napadl Kvitovou. A jeho odměna?

Autor: pan

Sedmnáct měsíců... Tak dlouho trvalo, než policie zadržela pravděpodobného pachatele útoku na českou tenisovou hvězdu Petru Kvitovou. Hlavní zásluhu na tom údajně má anonymní zpráva, díky které byl podezřelý muž dopaden. Člověk, který policii navedl na správnou stopu, se zároveň zřekl odměny ve výši 500 tisíc korun, která byla za informace vedoucí k dopadení pachatele vypsána!

20. prosinec roku 2016 se do života Petry Kvitové zapsal děsivou událostí, když byla ve svém prostějovském bytě napadena neznámým útočníkem. Po potyčce byla dvojnásobná wimbledonská šampionka velmi vážně zraněna na levé ruce a reálně hrozilo, že už nikdy nebude hrát tenis.

A co víc. I přes důkladný a přesný popis, který česká šampionka policistům poskytla, se dlouho nedařilo pachatele najít. Před pár týdny policie dokonce případ odložila s tím, že nemá další stopy, které by vyšetřování pomohly.

Ani pak však úsilí policistů nepolevilo. Případu se chopil vyšetřovatelé z týmu TEMPUS, který se zabývá nevyřešenými a odloženými případy. A úspěch se brzy dostavil. Podle informací, které jako první přinesla Česká televize, skončil ve vazbě muž dobře známý z olomouckého podsvětí.

"Policie má horkou stopu. Dokonce zadržela pachatele, o kterém si myslí, že stál za útokem na Kvitovou. Má jít o člověka, který byl v minulosti vyšetřován kvůli útokům na seniory. Je známý na olomoucké drogové scéně, sám má být uživatelem drog," uvedla Česká televize.

Petra Kvitová na tiskové konferenci v Praze po získání titulu z Madridu
Petra Kvitová na tiskové konferenci v Praze po získání titulu z Madridu

Nejdůležitější vodítko však poskytl na začátku tohoto roku anonym, který se tak zároveň vzdal odměny ve výši půl milionu korun. Původní částka se pohybovala na hranici sto tisíc korun, který nabídl prostějovský klub, ta se v březnu minulého roku zvýšila díky člověkovi, který si nepřál zveřejnit svou totožnost, na půl milionu.

"Advokátní kanceláři KŠD LEGAL, která zastupuje Petru Kvitovou ve věci přepadení, se přihlásil muž, který si nepřeje zveřejnit své jméno, a s cílem dát vyšetřování nový impulz nabídl navýšení odměny. To bylo po konzultaci s námi, agenturou Petry a hlavně Policií ČR shledáno jako přínosný podnět," uvedl tehdy tiskové zprávě Karel Tejkal z agentury Česká sportovní, která Petru Kvitovou zastupuje.

Pachateli hrozí 5 až 12 let vězení, dnes by mělo být rozhodnuto, zda bude na podezřelého muže uvalená vazba.

Petra Kvitová se v současné době připravuje na grandslamové French Open. Právě zde se před rokem poprvé od děsivé události vracela na kurty.