Jan Jaroch
Premium
14. května 2018 • 12:59

Proč Kvitová válcuje svět? Dril podle Federera i inspirace Murraym

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě nikdy nezačala rok tak skvěle. Je půlka května a jí už patří trofeje z Petrohradu, Dauhá, Prahy a Madridu. Se čtyřmi tituly a třiceti vítěznými zápasy jasně vévodí všem konkurentkám na túře WTA. Petra Kvitová je nejlepší tenistkou současnosti a letopočet 2018 může být vůbec její nejlepší sezonou. Co stojí za meteorickým vzestupem osmadvacetileté tenistky, která se teprve před rokem vracela na kurty po těžkém zranění ruky a netušila, zda ještě někdy bude hrát jako dřív?



Jarní Paříž, rok 2017. Některé kolegyně slzí dojetím, když vidí Petru Kvitovou nastupovat na grandslamovém Roland Garros. Půl roku poté, co chytila holou rukou ostří útočníkova nože a čepel jí přeťala šlachy na všech pěti prstech (ukazováček skoro amputovala) a dva nervy její levačky.

Tohle ale nebyl comeback pro to, aby se dvojnásobná šampionka Wimbledonu koupala v soucitu. „Petra sakra dobře ví, s čím se vrací. A určitě ne kvůli tomu, aby byla pátá na světě,“ popisoval tehdy rozpoložení hráčky kondiční trenér David Vydra.

Rok se s rokem sešel, Kvitová je bodově druhou nejúspěšnější tenistkou sezony těsně za šampionkou Australian Open Caroline Wozniackou. Tímhle tempem může ze současného osmého místa, kam poskočila po Madridu, největším vyhraném turnaji od návratu (1000 bodů do žebříčku, 30 milionů korun před zdaněním), udělat i jedničku… K tomu, aby mohla cupovat soupeřky, vedlo několik faktorů.

Nejvydatněji zocelovala tělo v Dubaji

Kvitová je základním stavebním kamenem zlaté fedcupové éry, kvůli ní se jí ale také každoročně tenčila příprava na další sezonu. Poslední utkání té minulé však svedla začátkem října, měla skoro čtvrt roku se nachystat na 2018. Tenhle luxus využila dokonale.

Se svým týmem vyrazila na několik přípravných bloků, nejvydatnější, desetidenní absolvovala koncem listopadu v Dubaji, kde zoceluje během zimy tělo i Roger Federer „Nebylo výjimkou, že jsem končila úplně mrtvá. To když jsme trénovali po síle a vytrvalosti rychlost, ta mě odrovnala úplně nejvíc. Jela jsem na maximum a končila na zemi,“ líčila.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud