Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Trapas v Chorvatsku: ohnivé srdce pro fotbalisty zapálilo slavný ostrov!

Autor: ČTK

Požárem skončila akce, kterou v pátek uspořádalo jedno chorvatské rádio na podporu fotbalové reprezentace, která se dnes večer utká s domácími Rusy o postup do semifinále mistrovství světa. Jak píše web jutarnji.hr, zhruba stovka fanoušků nešťastnou náhodou zapálila donesenými pochodněmi "ostrov lásky" - známý ostrůvek ve tvaru srdce, který leží u pobřeží pár kilometrů jižně od Zadaru.

"Zveme všechny zájemce na známý ostrov Galešnjak... Na podporu reprezentace chceme udělat jedinečnou fotografii ze vzduchu," stálo v pozvánce, zveřejněné na facebooku rozhlasové stanice.

Požár ostrova Galešnjak, který způsobili fanoušci fotbalistů Chorvatska
Požár ostrova Galešnjak, který způsobili fanoušci fotbalistů Chorvatska

Večer kolem osmé se tak na jinak neobydleném ostrůvku objevila přibližně stovka lidí s pochodněmi a bengálskými ohni, aby vytvořila "Vatreno srce" (ohnivé srdce). Vatreni se také přezdívá chorvatskému národnímu týmu.

Hrátky s ohněm se ale lidem, kteří si měli pro všechny případy přinést i láhev s vodou, vymkly z rukou a nakonec začal hořet i porost na Galešnjaku. Brzy však přispěchali na pomoc dobrovolní hasiči z nedalekého městečka Filip i Jakov, takže ikona středního Jadranu, oblíbená mezi zamilovanými, utrpěla jen menší škody.

Preview čtvrtfinále MS: Ustřihnou Belgičané křídla brazilským kanárkům?
Video se připravuje ...