Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Koukalová promluvila o biatlonu: Bohužel mi jako sport vůbec nechybí

Autor: sjs

Stále ještě nechce říci, že definitivně ukončila biatlonovou kariéru. Sportovkyně roku 2017 Gabriela Koukalová však nedává moc šancí návratu do sportu, který v Česku pozvedla a stala se jeho tváří. Nyní už ji naplňují jiné věci.

Definitivní konec s biatlonem? Nevím? Gabriela Koukalová na toto téma neustále odpovídá vyhýbavě. „Biatlon jako sport mi bohužel zatím vůbec nechybí. Naopak si užívám tu jinakost mého života, která se teď odehrává. Od dvou let jsem byla ve sportovním zápřahu a přesytila jsem se. Nevím, jak se budu cítit za půl roku, ale už mám jiné myšlenky na budoucnost a jiné priority. Nechci ale říkat, že končím,“ řekla Koukalová pro Sport.cz.

Teď už sportovkyně chce myslet hlavně sama na sebe. „Za spoustu let jsem neměla čas na své koníčky. Navrhuji teď například medaile a chci se ubírat směrem k umění. Chci se věnovat sobě,“ prozradila Koukalová. 

Náplň jejího života je nyní jiná, ale sport v něm nechybí. „Hodně mě chytly latinskoamerické tance a bojové sporty. Snažím se, abych měla pestrý život a zkoušela mnoho věcí,“ dodala úspěšná sportovkyně.