10. září 2018 • 19:50

Rusko - Česko 5:1. Ostuda a těžký debakl! Blíží se Jarolímův konec?

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slibovaný zlepšený výkon? Ani náhodou. Česká reprezentace podlehla v přípravném utkání Rusku vysoko 1:5, když třikrát inkasovala hned v úvodní půlhodině. Po změně stran sice nejprve snížil Tomáš Souček, Rusové ale vzápětí přidali další dva góly. Po těžkém debaklu se tak ještě výrazněji otřásla pozice trenéra Karla Jarolíma, jehož budoucnost na lavičce národního týmu je nyní velmi nejistá. Pět branek v jednom zápase ještě samostatná česká reprezentace nikdy v historii nedostala, o čtyři góly prohrála už jen v červnu s Austrálií (0:4).



Reprezentanti nenapravili dojem po čtvrteční domácí porážce 1:2 s Ukrajinou v úvodním duelu nové soutěže Ligy národů a prohráli čtvrtý z letošních šesti zápasů. V říjnu čekají národní tým další dva zápasy tříčlenné skupiny Ligy národů na Slovensku a poté na Ukrajině.

Jarolím oproti utkání s Ukrajinou udělal sedm změn v sestavě. Vrátil se k rozestavení se čtyřmi obránci a do středu defenzivy nasadil obvykle pravého beka Řezníka, který ale stejnou pozici už několikrát hrál v Plzni. V zahajovací jedenáctce kouč nasadil šest slávistů a do branky Koubka.

Rusové, kteří na rozdíl od českého celku startovali na letním světovém šampionátu na domácí půdě, rovněž pozměnili sestavu oproti pátečnímu vítěznému vstupu do Ligy národů v Turecku a nenasadili několik opor.

Budoucnost Karla Jarolíma na reprezentační lavičce je po debaklu v Rusku hodně nejistá
Budoucnost Karla Jarolíma na reprezentační lavičce je po debaklu v Rusku hodně nejistá

Sborná i tak v první půli dominovala a poprvé udeřila v osmé minutě. Češi zaspali při kolmici od Gazinského a Ionov sám před Koubkem nezaváhal. Rusové ve vyprodané rostovské aréně, kde se hrálo pět utkání světového šampionátu, kralovali a ve 24. minutě po další chybě hostů v defenzivě zvýšili vedení. Po nákopu od gólmana Luňova Řezník neodhadl odskok míče, nechal se přetlačit Zabolotným, který udělal kličku Koubkovi a poslal míč do sítě. Inkasované brance už nezabránil ani skluzující Kalas.

Za pět minut bylo s Čechy ještě hůře. Bořil ve vápně fauloval Zabolotného a Ionov s přehledem proměnil penaltu. Hosté zahrozili až v 41. minutě, kdy Hořava mířil vedle. Český tým vyrovnal nejhorší první poločas v historii, 0:3 v pauze prohrávali jen v roce 1994 v přípravě ve Švýcarsku.

Po přestávce mohl zvýšit Jerochin, ale sám před Koubkem selhal. Až po hodině hry měli první velkou šanci i hosté a gólmana Luňova zachránilo po Janktově hlavičce břevno.

Češi se trochu zvedli a nakonec se jim povedlo snížit, když si Souček v 74. minutě pohlídal ofsajdové postavení a dotlačil míč do sítě. Jenže za dalších pět minut se hlavou po rohu prosadil zcela nehlídaný Jerochin a v 83. minutě po akci do otevřené obrany přidal pátý gól střídající Poloz.

Góly

Domácí: 8. Jonov, 24. Zabolotnyj, 29. Jonov, 78. Jerochin, 83. Poloz

Hosté: 74. Souček

Sestavy

Domácí: Luněv – Fernandes (64. Smolnikov), Semjonov, Neustädter, Rausch (87. Sorokin) – Gazinskij, (85. Kambolov), Jonov – Kuzjajev, Jerochin, Čeryšev (81. Stockij) – Zabolotnyj (73. Poloz)

Hosté: Koubek – Coufal, Řezník, Kalas (46. Brabec), Bořil – Souček, Hořava (65. Sýkora) – Jankto, Hušbauer (82. Trávník), Zmrhal – Tecl (71. Krmenčík)

Karty

Hosté: Bořil, Souček

Rozhodčí

Agajev – Zejnalov, Mammadov (vš. Ázerbájdžán)

Stadion

Rostov Arena, Rostov (Rusko)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud