Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Čeho se ten chlápek bál?! Hokejový sparťan Krupp se obul do Stramaccioniho

Autor: vba

Pořád se na něco vymlouval, pořád sliboval zlepšení... A nic. Andrea Stramaccioni se z fotbalové Letné pakoval s ostudou. Teď nad jeho přístupem kroutí hlavou i »kolega« z hokejové Sparty Uwe Krupp.

Oba přicházeli ze zahraničí a s velkou pompou. Jenže osud těchto trenérů nemůže být rozdílnější! Zatímco Krupp si hokejové fandy získává poctivou prací a dobrými výsledky, Stramaccioni se z fotbalové Sparty pakoval po necelém roce s pověstí alibisty a neumětela.

„Nechci se vymlouvat, ale fakt není jednoduché přijít z jiné země, rychle se tu zorientovat a pochopit místní mentalitu. Česká liga je soutěž, kterou když neznáte dopodrobna, tak budete mít problémy,“ vysvětloval třeba Ital, proč nepřicházejí vítězství.

Madam Dalila s dcerkou Elen u prsu
Madam Dalila s dcerkou Elen u prsu

Uwe Krupp se ale takovým větám jen směje! „Mě teda tady nic nepřekvapilo. Jo, mění se arény, rozměry ledu, ale pořád je to hokejové prostředí, se kterým jsem sžitý,“ říká německý kouč, jenž ještě jako hráč vyhrál dva Stanley Cupy.

A že by snad nevěděl, jakým stylem na Spartu vyrukuje její protivník? To je pro Kruppa něco nepředstavitelného!

„Nechápu, čeho se ten chlápek bál! My se na každého soupeře podrobně připravujeme. A rozbory u videa tu snad dělají všechny týmy!“ vzkazuje Stramaccionimu.