Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Nejen Štěpánek a Ledecká. Víme, jaké další sportovní eso Zeman vyznamená

Autor: spo

Pozor, Radek Štěpánek (39) nebude jediným českým tenistou, který dnes na Pražském hradě dostane od prezidenta Miloše Zemana státní vyznamenání. Metál Za zásluhy obdrží podle informací Blesku i Petra Kvitová (28)!

Slávu na Hradě stihne, po vypadnutí z Turnaje mistryň se už vrátila ze Singapuru domů. Petra Kvitová má za sebou mimořádný rok. Po těžkém zranění ruky, které jí v prosinci 2016 způsobil v jejím prostějovském bytě násilník, se díky nesmírné píli vrátila zpět mezi nejlepší hráčky světa. Letos vyhrála pět turnajů, nejvíce ze všech tenistek!

„Byla to pro mě báječná sezona,“ přiznala Petra. Hlavně se ale stala inspirací pro spoustu lidí, aby bojovali s nepřízní osudu. A prezident se v rámci oslav stoletého výročí republiky rozhodl její výjimečnost ocenit.

Kdo dál na Hrad z řad sportovců dorazí? Bude jich mnohem víc. Již dříve prosáklo na veřejnost, že dva týdny po velkolepé rozlučce s kariérou převezme ocenění také dvojnásobný daviscupový vítěz Radek Štěpánek .

Mezi vyznamenanými bude jedna z největších hvězd letošní zimní olympiády v Pchjongčchangu. Ester Ledecká dopředu oznámila, že se ceremoniálu nezúčastní kvůli soustředění v Alpách. (Více čtěte ZDE>>>)

Mezi pozvanými na slavnostní recepci bude také zástupce MMA. Nejlepší český zápasník Karlos Vémola se tak dočkal ocenění, protože v Americe neuvolnil na svých zápasnických šortkách místo sponzorovi na úkor české vlajky. (Více čtěte ZDE>>>)

Petra Kvitová při slavnostním losu Turnaje mistryň
Petra Kvitová při slavnostním losu Turnaje mistryň