Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

O čem Tyson promluví v Praze: kapavka, umělý penis i znásilnění miss

Autor: ON, sjs

Je to démonická osobnost. Mike Tyson byl nejen skvělým boxerem, ale také kontroverzní osobností, která budila velké předsudky. Kromě toho, že soupeři Evanderu Holyfieldovi ukousl v ringu kus ucha, tak řádil i mimo provazy. Co za skandály provedl? I o tom by se měli fanoušci dozvědět během jeho dnešního vystoupení v pražském klubu SaSaZu.

Neměl lehký život a ještě si ho dokázal pěkně ztížit. Tyson se narodil v Brooklynu 30. června 1966. Jeho otec brzy opustil rodinu, a tak vyrůstal s matkou alkoholičkou, starším bratrem a mladší sestrou. Často se stával terčem posměchu. Ať už kvůli nadváze nebo měkkému hlasu.

Rváče v sobě objevil, když mu kluk ze sousedství ukradl jednoho z holubů, které už tehdy choval. Malý Mike se dožadoval vrácení, ale drzý posměváček po něm hodil jen utrženou ptačí hlavu. Krev v obličeji a na tričku v budoucí boxerské hvězdě probudila pověstné zvíře.

Bestii. A několika údery se tvrdě pomstil. Tehdy poznal poprvé ten pocit, který jej hned fascinoval. „Poslat někoho k zemi, je nepopsatelné. Je to láska na celý život!“ zhodnotil později. Mike na sobě dřel tak tvrdě, až se ve dvaceti letech stal světovým šampionem. Povedlo se mu to v duelu s Trevorem Berbickem, kterého knokautoval už ve druhém kole.

Jak později prozradil, dokázal to i přesto, že byl v té době nakažen kapavkou. Sexem posedlý boxer kvůli erotickému skandálu málem nadobro ukončil kariéru. V dubnu 1992 si totiž začal odpykávat šestiletý trest za znásilnění Desirée Washingtonové, černošské Miss Amerika.

Díky vzornému chování byl po třech letech propuštěn a vrátil se do ringu, kde opět kraloval. Jen průšvihy dělal dál. Například několikrát ošálil dopingové kontroly tím, že měl připravený umělý penis naplněný cizí močí. Nejvíc Železného Mikea trápily finanční trable. Přestože si vydělal desítky milionů dolarů, dokázal vše rozfofrovat.

„Jsem největší alchymista. Prachy dokážu proměnit v hovno,“ dělal si sám ze sebe legaci Tyson. Boxerskou kariéru definitivně ukončil v roce 2004 a nyní si vydělává i tím, že objíždí svět a vypráví svůj příběh. Jako teď v Praze.

Vstupenky na Mike Tyson Tour 2018 v Praze ZDE>>>

Mike Tyson míří do Prahy Mike Tyson míří do PrahyFoto Tomáš Kříž

Témata:  showboxTysonPrahaVIPsport