Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ze zákulisí Tysonovy návštěvy: fotky stály až 10 tisíc a Vémolovy dojmy

Autor: pv, ON

Už je jen stínem toho, kým před lety býval. Přestože boxer Mike Tyson stále budí rozruch všude, kde se objeví, už to není to divoké zvíře či bestie. Spíš krotký domácí mazlíček. Poznali to i jeho příznivci v Česku. Ve čtvrtek v Praze kontroverzní sportovec vyprávěl svůj životní příběh. Tím si nyní přivydělává, aby se jako bankrotář dostal z dluhové pasti.

Připomínal voskovou figurínu ze slavného muzea Madame Tussaud. Mike Tyson se hodinu před začátkem své show, pořádanou českou agenturou VDN Promo, ochotně fotil s fanoušky, kteří za podání ruky a společný snímek s boxerskou legendou zaplatili až 10 tisíc korun.

Železný Mike měl nahozený profesionální úsměv a trpělivě podstupoval proceduru s focením. Neodpovídal však na otázky a ani se nepodíval, s kým se vůbec fotí. Snímek se Zvířetem si dopřál například fotbalista Jan Rezek , dvojnásobný vrah Jiří Kajinek nebo MMA zápasník Karlos Vémola.

Vrcholem večera bylo vyprávění Tysona o jeho životě a sportovní kariéře, kdy stručně odpovídal na otázky moderátora Libora Boučka . Během přestávky, kdy se dražily boxerem podepsané předměty, musel na chvíli opustit budovu a nadýchat se čerstvého vzduchu, protože mu nebylo moc dobře. I během sezení v křesle a odpovídání na otázky se potil a otíral se malým ručníkem, který pak vždy pohodil na stolek před sebou.

S hvězdným Mikem Tysonem se setkal i Jiří Kajínek
S hvězdným Mikem Tysonem se setkal i Jiří Kajínek

Hned, jak bývalý šampion dovyprávěl svůj příběh, poděkoval fanouškům za to, že přišli a odkráčel pryč. Večer se pak ještě vydal na procházku Prahou s českým MMA zápasníkem Karlosem Vémolou. „Když jsem se s ním byl projít, tak byl takový unavený a už mu moc do vyprávění nebylo. Nepoložil jsem mu tak otázku, kterou jsem chtěl, a to tu, kde nastal ten životní zlom, že ztratil chuť vyhrávat. Přesto mi na ni odpověděl jinak,“ prozradil Vémola pro deník Sport.

„Zajiskřilo se mu v očích, když jsem se ho ptal na blížící se zápas Tysona Furyho a Deontaye Wildera. Nejdříve řekl, že neví, kdo vyhraje, ale pak se otočil, ukázal na mě prstem a říkal, že by chtěl, aby vyhrál Fury,“ řekl český MMA bijec.

„Fury tam musí jít, protože chce vyhrát a ne jen pro peníze. Jinak nevyhraje,“ vyhrkl Tyson a Vémolovi tak vlastně odpověděl na svůj smutný konec kariéry, kdy Železný Mike zrezl. „On to dřív nedělal pro peníze, měl to v sobě, ale jak to dělal pro prachy, tak se z něj stalo to, tím čím je teď. Byla to pro mě zajímavá zkušenost a něco na tom je. Důležité je jméno a vybudovat legendu a ne jen myslet na peníze. Zápasníky finance dokážou namotivovat, ale jen do určité míry,“ dodal Vémola.