Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Vánoční boj o syny! Plekanec je chce mít v Česku, Vondráčková licituje?!

Autor: Václav Baumann

Už se nechtěl pachtit po zámořských stadionech. Tomáš Plekanec (36) se vrátil do Česka i kvůli tomu, aby Vánoce strávil se synky Matyášem (6) a Adamem (3). Jenže čeká ho o ně pořádně tuhý boj!

Jeho (stále ještě) manželka Lucie Vondráčková (38) se totiž o kluky stará v Kanadě. A podle informací Blesku nemá nejmenší zájem je pouštět přes oceán za Tomášem. A to ani o svátcích!

První společné fotky Plekance a Šafářové z nočního rande v Brně
První společné fotky Plekance a Šafářové z nočního rande v Brně

Prosebná touha

»Pleky« přitom prozradil, že po konci v Montrealu odmítl vábení jiných klubů z NHL právě proto, aby byl nablízko dětem. „Nějakou nabídku na výměnu jsem měl, ale pro mě by to nemělo smysl. Byl bych pryč od kluků, tak proto vyhrála jednoznačně extraliga,“ řekl v pořadu Hokej den poté.

„Teď doufám, že tady v době Vánoc budou a budu s nimi moct strávit nějaký čas. Kluci pro mě hrají hlavní roli,“ doplnil Plekanec.

Jágr vtipkoval o Plekancovi: Běžte do pr... s Kometou! To jsem byl před dvaceti lety
Video se připravuje ...

Tvrdá licitace

Kvůli Matyáškovi s Adámkem ostatně padla i možnost, že by se zkušený centr domluvil na smlouvě v Třinci či Vítkovicích. Až na samotný východ republiky se totiž Tomášovi nechtělo.

„Co se týče cestování, tak jsem to musel odsunout,“ vysvětlil. „To Brno, Kladno, Plzeň nebo Sparta... Odtamtud je to všude kousek,“ plánuje Plekanec.

Jenže vše teď závisí na vůli Vondráčkové, se kterou svádí rozvodovou bitvu o stamiliony korun. „Buď Tomáš uslyší na její finanční požadavky, nebo může na děti v Česku zapomenout,“ má jasno zdroj Blesku.