Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

TIKI-TAKA: Franta z Mostu! promluvil o rasismu. Šmicer s Haškem ho nepotěšili

Autor: pv

Je to nekonečný boj. Rasismus se nedaří z fotbalu vymýtit. V pořadu Tiki Taka na O2 TV Sport na toto téma promluvil Zdeněk Godla, který ztvárňuje postavu Franty v oblíbeném seriálu Most! Připojili se k němu i bývalí fotbalisté Martin Hašek a Vladimír Šmicer. Jejich pohled na věc však nebyl příliš optimistický.

Godla je na hloupé urážky zvyklý a našel si způsob, jak tomu čelit. „Jsem s tím konfrontovaný celý život a je to smutný. Doufám, že se to zlepšuje. Já si toho přestávám všímat, protože s tím dokážu žít,“ řekl populární (ne)herec a vyzdvihl romský smysl pro humor.

„Neurážíme se úplně za všechno. Jsme lidi, kteří mají rádi legraci. Já jsem nikdy rasista nebyl a nebudu. Nevím, proč by měl někdo odsuzovat člověka jenom kvůli tomu, že má jinou pleť,“ povzdechl si Godla.

Franta z Mostu! promluvil o rasismu. Šmicer s Haškem ho nepotěšili!
Video se připravuje ...

Ve studiu s ním souhlasil i Vladimír Šmicer. Právě na hřištích se někdy s rasismem setkával. „Je to dost individuální. Vždycky se najde nějaký fanoušek, který to strhne. Ten boj proti rasistickým výlevům není ještě zdaleka u konce,“ řekl vítěz Ligy mistrů.

Nejméně optimistický byl na toto téma trenér Martin Hašek. „Každý, kdo nějakou dobu hraje nebo hrál fotbal, tak se s tím problémem setkal, ať už v hledišti, na hřišti nebo v kabině… Tohle je boj, který nikdy neskončí a bude stále probíhat.“

Témata:  hašekšmicerromGodlaVIP sportTIKI TAKA