Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Takhle začala Dočkalova cesta do Číny. Co tam vytoužená posila Sparty musí řešit?

Autor: Petr Němec

Ale to je náhodička! Kdopak si to támhle zadumaně štráduje Ruzyní? Je to Bořek Dočkal? Není to Bořek Dočkal? Je to Bořek Dočkal! Nejostřeji sledovaný český fotbalista těchto dnů. Rozhlížel se po letišti, posedával mezi stejně čekajícími pasažéry, koukal do mobilu. A pak, tři čtvrtě hodiny po poledni, se jen tak nalehko, s jednou kabelou, vydal na dalekou pouť.

V doprovodu nejvyšších šéfů společnosti Sport Invest Viktora Koláře a Jindřicha Šťastného věřil, že je tímhle pro něj prokletým směrem poslední. »Dočky« letěl 7700 kilometrů a devět a půl hodiny do Čeng-čou, aby si tam jednou provždy vyřídil své »má dáti, dal«. 

„Ano, Bořek odcestoval s našimi představiteli do Číny kvůli náležitostem potřebným k ukončení smlouvy,“ pověděl Trusina ze Blesku Radim Sport Investu, který zastupuje.

Návrat vytouženého špílmachra teď budou ve dne v noci s očima na šťopkách vyhlížet funkcionáři Sparty. Letenští se s klubem z říše středu na podmínkách transferu dohodli. Českým éterem létá zvěst o odstupném cirka 40 milionů korun, což při faktu, že Číňané před dvěma roky dali za Dočkala 230 »míčů«, budí nevěřícné komentáře.

Nicméně ani tak zatím nelze brát comeback kapitána nároďáku do rudého trika za hotovou věc. „Ještě je třeba udělat dva kroky, které se týkají Bořkových finančních záležitostí v dosud stále platném kontraktu s čínským klubem,“ vysvětlili činovníci agentury, jež má Dočkala v hráčském portfoliu. No a »Dočkyho« smlouva v Che-nanu na roční gáži 80 milionů korun zní ještě na dva roky.

Bořek Dočkal lovil na letišti zprávy z internetu
Bořek Dočkal lovil na letišti zprávy z internetu