Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chudák Tiger Woods! Proč ho navlékli do 22 let starého saka?

Autor: rau

To jsou ale zvyky. Miliardář, který si potrpí na módu, chce být za každých okolností šik a teď tohle; golfového šampiona Tigera Woodse (43) po senzačním triumfu na Masters v Augustě navlékli do dvaadvacet let starého zelného saka, symbolu slavného vítězství.

Zatáhl břicho a čekal, co se bude dít! „Sedne mi,“ oddych si po korunovaci už pětinásobný vítěz nejprestižnějšího podniku světa. Proč taková úleva? »Kabátek«, který včera vyfasoval od loňského krále Patricka Reeda, je totiž ten samý, který dostal už za svůj premiérový titul v Národním golfovém klubu v roce 1997.

Švadleny v Gerogii na jeho saku za tu dobu ještě nemusely udělat jedinou změnu. Tigerovi stále padne jako ulité. I ve třiačtyřiceti letech má figuru jako jednadvacetiletý jura! „Všichni na sobě pracujeme,“ smál se pak Woods na tiskové konferenci. „Dokonce i Phil,“ popíchl v dobrém svého dlouholetého rivala i přítele Mickelsona.

Teď si »sáčko«, coby důkaz svého snového triumfu, může rok nechat. S úvodním odpalem Masters 2020 už ale bude muset znovu viset na ramínku šatnářkám v Augustě. Vzít ho na sebe bude moci jedině v tamním úchvatném resortu. Tradice jsou tradice.     

„Kruh se uzavřel. V roce 1997 tady se mnou byl můj táta. Teď jsem táta já a mám tady dvě děti,“ hodnotila největší hvězda golfového nebe.