Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Bývalá hvězda extraligy Alinč (47) leží už dva měsíce v nemocnici: Hlavou proti mantinelu!

Autor: Patrik El-Talabáni, Helena Lacinová

Chtěl si zahrát s kamarády, jedna vteřina však stačila k neštěstí. Bývalý hokejista Jan Alinč (47) spadl hlavou na mantinel a už dva měsíce, neschopen komunikace, leží ve špitálu.


Bývalý reprezentant, který v roce 1994 startoval na olympiádě v Lillehammeru, si šel 6. května v dopoledních hodinách zahrát s přáteli hokej na inline bruslích na Zimní stadion Ivana Hlinky v Litvínově. Zábava se ale brzy změnila v noční můru!

Co se stalo? „Kluci si přišli tréninkově zahrát. Honza jenom trochu škobrtnul a narazil na mantinel. Nikdo netušil, že z toho bude takové vážné zranění,“ řekl Blesku přímý svědek události, který si přál zůstat v anonymitě.

Záchrana vrtulníkem

Následky narázu se ukázaly jako daleko horší, a pro Alinče dokonce musela přiletět helikoptéra. „Na stadionu jsme zasahovali kvůli zranění při tréninku. Hráč byl ve vážném stavu a transportovali jsme ho vrtulníkem do jedné z pražských nemocnic,“ potvrdil mluvčí Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje Prokop Voleník. Víc podrobností odmítl sdělit s ohledem na fakt, že se jedná o známou osobnost.

Od nehody sice uplynuly víc než dva měsíce, ale Alinč zůstává podle zjištění Blesku nadále hospitalizován a jeho stav je velmi vážný. Rodina se proto nechce k události a jeho zdravotnímu stavu vyjadřovat „Honza prý stále nekomunikuje,“ povzdechl si svědek neštěstí.

Jan Alinč nasázel za Slavii spoustu gólů
Jan Alinč nasázel za Slavii spoustu gólů