Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pohřeb cyklisty Lambrechta (†22): zhroucená sestra a plyšák místo fotky!

Autor: ris

Týden po smrtelném karambolu belgického cyklisty Bjorga Lambrechta (†22) v závodě Kolem Polska se v jeho mateřském městě Knesselare uskutečnil jeho pohřeb. Talentovanému mladíkovi, jehož ostatky transportovali domů teprve o víkendu, vzdali poslední hold rodina, přítelkyně, kamarádi i kolegové z pelotonu!

Byl to zdrcující pohled. Setra Lambrechta Britt se neštěstím sesypala u bílé rakve, na níž bylo položeno rudé srdéčko z květů růží a fotografie plyšového králíčka, jejich oblíbené hračky. Jakoby stále nemohla uvěřit, co se vlastně stalo…

Čestnou stráž u katafalku drželi Lambrechtovi bývalí i nynější parťáci. „Osud byl k Bjorgovi krutý. Kdyby spadl o metr dál, byl by dnes mezi námi,“ posteskl si prezident tamního cyklistického svazu Tom Van Damme.

Poslední rozloučení s cyklistou Bjornem Lambrechtem (†22) se konalo v Knesselare
Poslední rozloučení s cyklistou Bjornem Lambrechtem (†22) se konalo v Knesselare

Knesselare se zahalilo do černého hávu. Tamní čtvrť lemovaly černé vlaječky a bílé balonky. Stovky lidí sledovaly smuteční ceremonii na náměstíčku před kostelem, kde byla nainstalována velkoplošná obrazovka. Všude kolem byly vyskládány smuteční květiny.

„Všechny naše myšlenky jsou s Bjorgovými nejbližšími. Hlavně pak s jeho rodiči, kteří ztratili milovaného syna,“ dodal ve smutečním projevu šéf tamní cyklistiky.