Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Pokračoval soud s řidičem, který zavinil Šuralovu smrt: Co ukázala expertíza?!

Autor: ris

V Turecku pokračoval soud s řidičem Esatem Altintasem (39), jenž podle obžaloby zavinil na konci letošního dubna tragickou nehodu, při níž zemřel fotbalista Antalyasporu Josef Šural (†28) a dalších šest jeho spoluhráčů bylo zraněno!

Šofér se před tribunálem snažil svoje jméno očistit a zopakoval: „Před bouračkou jsem nepožil alkohol, ani jsem nespal a byl jsem v plném vědomí.“ K nehodě, při které poslal van do škarpy, došlo podle jeho verze znenadání.

Expertíza nicméně prokázala, že je to právě Altintas, kdo ji způsobil. Na silnici prý nebyl silný provoz a roli podle ní nehrál ani fakt, že český reprezentant nebyl připoutaný.

Za zabití z nedbalosti řidiči hrozí až patnáctiletý pobyt za mřížemi, proti čemuž se důsledně ohrazuje jeho obhájce. „Můj klient nebyl pod vlivem alkoholu ani ospalý a rychlost automobilu byla přiměřená,“ řekl advokát. Podle jeho verze neštěstí způsobilo špatné osvětlení v místě nehody. 

Z tohoto důvodu korektnost expertízy napadl a požádal o její přezkum. Tribunál jeho žádosti vyhověl a odročil jednání na únor 2020. Soudce si zároveň vyžádal řidičovy telefonické odposlechy ze dne, kdy k nehodě došlo (29. dubna ve 2:30 v noci), a spis z Ústavu soudního lékařství.

Sparťan Josef Šural se snaží obejít Simona Deliho ze Slavie
Sparťan Josef Šural se snaží obejít Simona Deliho ze Slavie

Sbohem, kapitáne! Se Šuralem se loučila rodina, kamarádi, ale i Sparta
Video se připravuje ...