Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šofér auta smrti, které vezlo fotbalistu Šurala (†28): Co řekl o tragické nehodě?

Autor: vba, rau

Vezl poklad, ale do cíle s ním nedojel. Těsně před tréninkovým centrem sjel řidič minibusu do škarpy a Josefa Šurala (†28) vyklopil přímo na skály. Podle prvotního šetření šofér za volantem usnul, ten to však popírá.

Z 570 km dlouhé štreky ze zápasu v Kayseri zbývaly sedmi fotbalistům tureckého Alanyasporu do vytouženého cíle pouhé dva kilometry, když pán vozu s iniciály E. A. najednou sjel ze silnice do hluboké škarpy a o přilehlé skály urval dveře. Šural z nich vypadl a přivodil si mnohačetné zlomeniny a těžký úraz hlavy!

„Podle informací, které jsem obdržel od policie, byli v autě dva řidiči a oba spali,“ oznámil logický verdikt i šéf klubu, kam Pepa teprve v lednu přestoupil ze Sparty, Hasan Cavusoglu.

Také prvotní výpověď šoféra tomu nasvědčovala. „Bouračku si nepamatuju, jsem pořád v šoku,“ řekl pan E. A, který byl po nehodě vzat do vazby! Jenže pak se mu najednou rozsvítilo!

Parte Josefa Šurala
Parte Josefa Šurala

V policejním protokolu, který hojně citují turecká média, totiž tvrdí, že neusnul! „Nespal jsem. Auto se mi najednou vymklo z rukou,“ vymlouvá.

Co se ale minibusu muselo stát, aby na rovném a přehledném úseku silnice vyjel vstříc smrti, to už šofér neřekl. „Nikdy se nepřestanu ptát proč...“ vzkázala na Instagramu Šuralova zoufalá manželka Denisa.

Najde jednou odpověď?