Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Je to člověk nebo stroj? Brazilský exreprezentant ukázal neuvěřitelně vypracované tělo

Autor: ptr

Je velmi časté, že fotbalisté po konci kariéry začnou mít problém udržet si kondici. Léta plná tréninku nahradí volnější režim a kila jdou nahoru. Tento problém se ovšem rozhodně netýká bývalého brazilského reprezentanta. Zé Roberto (45) už patří mezi fotbalové důchodce, ale fyzicky je na tom líp než kdejaký mládežník.

Postava, na které by se dal najít každý sval přesně vyrýsovaný, není určitě zadarmo. Bývalý záložník poctivě dře i nyní, kdy už to dělá jen sobě pro radost. V době koronavirové krize ukázal svůj trénink v parku a přidal k němu motivační vzkaz. „Jediná osoba, se kterou můžete bojovat o to být lepší, je vaše včerejší já. Vždy buďte soustředění! Jedeme!“

Přestože už je Zé Roberto v pokročilém věku, tak kopačky pověsil na hřebík teprve před dvěma lety. Není divu, že při své fyzické kondici dokázal hrát takto dlouho. Když byl na toto téma dotázán, tak uvedl následující recept na sportovní dlouhověkost. "Nemám žádné zlozvyky. Nepiji alkoholické nápoje, nekouřím, jím velmi dobře a kvalitně spím. Mám svou rodinu, což je moje největší jistota. Myslím, že to jsou důležité faktory k možnosti hrát fotbal na nejvyšší úrovni i v takovém věku." Ve své kariéře prošel velkokluby, jako jsou Real Madrid či mnichovský Bayern a odehrál i 85 zápasů za reprezentaci Brazílie.

Bývalý brazilský fotbalista Zé Roberto
Bývalý brazilský fotbalista Zé Roberto