Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Rodinné prokletí. Brankář Radim Novák (†42) odešel za milovanou maminkou!

Autor: nem

Nelítostná dáma s kosou přesekla nit života skvělého muže a sportovce. Na fotbalová nebesa odešel brankář Radim Novák (†42). Shledá se tam se svojí maminkou.

Jako by neštěstí prohraného zápasu s rakovinou slinivky měli svorně napsané v krutém osudu. „Loni v létě mi na stejnou diagnózu umřela mamka. Během půl roku. Viděl jsem ji po chemoterapiích a bylo to hrozné. Chci to zkusit jinak,“ svěřil se Radim v lednu webu idnes.cz, že tuhle metodu boje s rakovinou nepodstoupí.

On se zdrcující zprávu dověděl v listopadu – a skonal také po šesti měsících. „Když mamka zemřela, byla to rána. Byli jsme na sobě hodně závislí. I to může být spouštěč,“ zamyslel se gólman s třinácti ligovými starty v dresu Ústí nad Labem. Teď jeho předčasný odchod z tohoto světa těžce zarmoutil kopanou a rodinu.

Radim Novák odešel za svou maminkou.
Radim Novák odešel za svou maminkou.

Radim totiž už nepozná svoji ratolest. Měla být jeho první, on o ní věděl a někde tam nahoře myslí na svoji okouzlující ženu a plod lásky. „Když se manželka dověděla o mé nemoci, řekla, že s nikým jiným nechce být ani s ním mít dítě. Tak jsme to zkusili a ono to vyšlo. Přes všechny ty stresy,“ řekl gólman v lednu portálu idnes.cz.

„Martině se dítě narodí v srpnu, nebo v září. Bude to syn. Radim se snažil nemoci nepodléhat, je to strašně smutné,“ řekl Blesku jeden z kamarádů zesnulého brankáře. Vsadil na alternativní léčbu lněnými oleji, otužováním a meditací. Uvažoval o léčebné kúře na Filipínách, která by stála cirka 2 miliony korun. Bojoval, ale na zákeřného protivníka to bohužel nestačilo. Čest jeho památce.