23. června 2019 • 20:10

Strýcová se Sie Šu-wej ovládly turnaj ve čtyřhře v Birminghamu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenistka Barbora Strýcová získala na trávě v Birminghamu třetí letošní deblový titul a celkově 26. v kariéře. Po semifinálovém vyřazení ve dvouhře dnes ve finále čtyřhry zdolala spolu s tchajwanskou partnerkou Sie Šu-wej německo-nizozemský pár Anna-Lena Grönefeldová, Demi Schuursová 6:4, 6:7, 10:8.



Strýcová sice zahájila letošní sezonu po boku krajanky Markéty Vondroušové, po Australian Open se ale dala znovu dohromady se Sie Šu-wej a společně ovládly Dubaj a Madrid. V součtu s loňským triumfem v Indian Wells už spolu získaly čtvrtou trofej. V Birminghamu se Strýcová raduje z titulu podruhé, v roce 2016 zde zvítězila po boku Karolíny Plíškové.

Dnešní finále zahájil druhý nasazený česko-tchajwanský pár výborně a rychle vedl 5:0. Pak ale soupeřky zabraly a úvodní set se nakonec protáhl na 35 minut. Ve druhé sadě zápas nadvakrát přerušil déšť a po dlouhém přerušení za stavu 2:3 se nakonec dohrávalo v hale. Strýcová se Sie Šu-wej nakonec druhý set ztratily ve zkrácené hře, koncovku zápasu pak ale zvládly.

Tenisový turnaj žen v Birminghamu (tráva, dotace 1,006.263 dolarů):

Dvouhra - finále:
Bartyová (2-Austr.) - Görgesová (8-Něm.) 6:3, 7:5.

Čtyřhra - finále:
Strýcová, Sie Šu-wej (2-ČR/Tchaj-wan) - Grönefeldová, Schuursová (4-Něm./Niz.) 6:4, 6:7 (4:7), 10:8.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud