Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nástup v Plzni?! Bystroň se připravuje na návrat. Už 4. ledna

Autor: bej

Vrátit se tam, kde skončil. Do kádru fotbalové Plzně. To je teď priorita obránce Davida Bystroně (30), který si odpykává dvouletý trest za doping. Ten mu našli v těle během duelu Ligy mistrů s BATE Borisov v roce 2011. 

Flastr mu končí 3. ledna 2014. Co bude pak? „Čtvrtého nastupuju v Plzni, do třicátého s nimi budu makat a uvidí se. Chtěl bych se vrátit do mužstva, to je moje priorita,“ řekl Bystroň během fotbalového turnaje restaurací, kde nastupoval za Parlament, což je oficiální hospoda zdravého jádra fanoušků Ostravy. Ta je v jeho vizích hned na druhém místě.

„Mám i jiné nabídky, ale pokud by mi nevyšla Viktorka, půjdu Baníku,“ pravil řízný bek.

Lituje toho, co se stalo. Nejraději by dopingovou aféru vymazal ze svého života. Nesčíslněkrát rozebíral, co se stalo špatně. Měl na to dost času. Vždycky však věděl, že chce zase hrát fotbal. Toho snu se nevzdal.

„Pro návrat dělám maximum, trénuju dvě a půl hodiny denně, mám svůj plán přípravy. Občas vyrazím do Čeladné, která hraje I. A třídu, a s nimi si zaběhám, zahraju,“ vypočítal, co vše dělá.

Návrat do vrcholového fotbalu je reálný, ovšem nálepka hráče, který měl v těle metamfetamin, tedy pervitin, se s ním potáhne dál. Dá na vše zapomenout třeba zase v Lize mistrů?