11. června 2012 • 16:00

Dopingový hříšník Bystroň trénuje s Plzní. Je to lidské gesto, říká Vrba

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE | Na pondělním tréninku fotbalové Plzně se objevila jedna překvapivá tvář. S týmem se připravoval David Bystroň, potrestaný za doping dvouletým zákazem činnosti. "Je to jen lidské gesto, po čtrnácti dnech již budeme pracovat pouze s hráči chystajícími se na nový ročník," říká k tomu na klubových stránkách třetího týmu Gambrinus ligy generální manažer Adolf Šádek.



Vedení klubu svolilo k tomu, aby si devětadvacetiletý stoper zpestřil individuální přípravu tréninkovým cyklem s bývalými spoluhráči.

"Přihlédli jsme k hráčově nezpochybnitelnému podílu na zisku titulu či postupu do Ligy mistrů, především však tento krok bereme jako vstřícné lidské gesto v jeho nelehké životní situaci," uvedl Šádek, podle kterého se Bystroň zajímá o dění v klubu a prý byl i mezi plzeňskými fanoušky na posledním ligovém zápase v Liberci.

"Prožitá podzimní anabáze se samozřejmě nedá zapomenout, nejedná se v žádném případě o zlehčení Davidova trestu nebo jeho dlouhodobé začlenění do kádru," dodává generální manažer Viktorie.

Zhruba čtrnáct dní, které Bystroň s týmem stráví, prý nebude mít žádný negativní vliv na přípravu před novou sezonou. Poté už budou pokračovat jen hráči, kteří se budou chystat na nadcházející ročník.

"David tak opět najede na individuální tréninkový plán. Čeká ho ještě rok a půl bez soutěžního fotbalu, tuto bitvu bohužel bude muset vybojovat sám za sebe," přibližuje Šádek, podle kterého ale Bystroň bude moci požádat o radu kondiční trenéry či příležitostně využít rehabilitační či lékařské zázemí klubu.

Pavel Horváth na zádech chvilkového navrátilce do plzeňských řad Davida Bystroně
Pavel Horváth na zádech chvilkového navrátilce do plzeňských řad Davida Bystroně

Chci mít ještě radost z fotbalu

Proti staronovému přírůstku v týmu neprotestoval ani trenér Pavel Vrba. "Těší mě, že se Viktoria nebála tohoto lidského kroku, ačkoliv to sebou může nést i negativní ohlasy ze strany veřejnosti," uvedl na klubovém webu.

Sám hráč prý při návratu do plzeňské kabiny cítil rozporuplné pocity. "Byl to zvláštní pocit, ale uvítání kluků mě utvrdilo v tom, že toto rozhodnutí bylo správné," potěšilo Bystroně.

"Mám obrovskou motivaci přečkat zbývající dobu trestu tak, abych si ještě mohl zahrát profesionální fotbal a mít z něj opět radost. Věřím, že tréninkový cyklus ve Viktorii mi k tomu může pomoci," doufá devětadvacetiletý obránce, který si dopingovým prohřeškem v Plzni pokazil nadějně rozjetou kariéru.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud