Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno 22°C

Schumacher sepsal závěť. Komu by odkázal jmění za 25 miliard?

Autor: bko

Ve francouzské nemocnici bojuje už více jak týden o život a stále nemá vyhráno. Jak sám přiznal, tři roky před osudnou nehodou na lyžích už sepsal Michael Schumacher závěť. Mezi koho by nejúspěšnější jezdec v historii formule 1 rozdělil svůj majetek?

Když sestavoval závěť, myslel Schumacher nejvíc na svoje nejbližší. Celý jeho majetek by byl rozdělený mezi jeho ženu Corinnu, dceru Ginu-Mariu a syna Micka, který s ním byl před osmi dny také u osudového pádu na svahu ve francouzských Alpách.

A dostalo by se určitě i na další nejbližší rodinu včetně otce Rolfa a bratra Ralfa, kteří ho navštívili na klinice v Grenoblu. „V závěti myslím na všechny, kteří jsou pro mě důležití,“ řekl k citlivé záležitosti Schumacher.

Během velmi úspěšné kariéry nashromáždil jeden z nejpopulárnějších německých sportovců obří jmění, jehož hodnota se odhaduje na 25 miliard korun. „Ano, nechal jsem sepsat závěť, protože jsem rodinný typ,“ přiznal před třemi lety jednomu z německých časopisů. Schumacherova slova nyní citoval britský deník Daily Mail.

I Schumacherova manželka Corinna prožívá nejtěžší chvíle svého života
I Schumacherova manželka Corinna prožívá nejtěžší chvíle svého života

V roce 2010 započal zrovna svůj comeback na závodní okruhy v kokpitu Mercedesu. Jak sám přiznal, závěť nevytvářel kvůli nebezpečí, které číhá na jezdce formulí na závodních okruzích. „O formuli 1 ani nešlo. Spíš o věci, která vás mohou potkat v každodenním životě,“ přiznal Schumi.

Jeho nejbližší věří, že se Schumacher z těžkého zranění zotaví. Podle dnešního prohlášení zástupců nemocnice v Grenoblu zůstává sedminásobný mistr světa formule 1 nadále v kritickém, ale stabilním stavu.