Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Tátu tenistky Strýcové soud neposlal za mříže: Špína ale zůstala na Báře!

Autor: Zbyněk Schnapka

Tenistka Barbora Záhlavová – Strýcová (28) se může radovat. Tátu Jindřicha (58) soud zprostil obžaloby, že přes její konto pral peníze, které vydělal prodejem drog. Jenže...

Za kšeftování s kokainem dostal loni Strýc podmínku. „Peníze z prodeje drog ukládal u přepážky v bance na konto dcery. Šlo třeba o částky 400 či 350 tisíc Kč,“ tvrdí státní zástupce Jiří Růžička. Během měsíce tak na účtu Báry přistálo přes 4 miliony korun. Strýc pak z konta vybral 7,8 milionu a koupil pozemek. „Přes realitní kancelář ho pak nabízel k prodeji za 21,1 milionu. Většina peněz pocházela z prodeje drog,“ říká Růžička s tím, že Strýc přitom pobírá invalidní důchod 14 tisíc a rentu 13 800.

Podezřelé miliony

„Peníze na nákup pozemku jsou rodiny. Nepocházejí z prodeje drog,“ trval si na svém Strýc. A soud vyhrál. Neprokázalo se, že peníze pocházejí z této trestné činnosti.

Jenže špína ulpěla i na Báře. Postaral se o to při četbě odůvodnění rozsudku soudce Vladimír Žák. „Pan Strýc najednou vytáhl z klobouku 4 miliony. Nevíme, jestli to jsou peníze z drog, které prodával, nevíme, jestli peníze nepocházejí z jiné trestní činnosti, třeba jeho dcery, která v USA spáchala daňový podvod. Prostě nevíme, odkud jsou,“ uvedl. Báro, co ty na to?!

Jindřich Strýc jde kvůli drogám do vězení: Po vyhlášení rozsudku se jeho dcera, tenistka Barbora, vrhla tátovi do náručí.
Jindřich Strýc jde kvůli drogám do vězení: Po vyhlášení rozsudku se jeho dcera, tenistka Barbora, vrhla tátovi do náručí.

Je v podmínce

Loni Krajský soud v Plzni potrestal Strýce za kšeftování s kokainem pětiletou podmínkou a musel zaplatit pokutu půl miliónu korun. „Dával drogy zdarma či za peníze svým známým a kamarádům. To není tak nebezpečné, jako dealer, který stojí na ulici a dává drogy každému i dětem,“ zdůvodnil tehdy mírný trest soudce Eduard Wipplinger.