Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Soud o miliony po Vašíčkovi (†30): Přijela svědčit tajemná Ruska!

Autor: Jiří Čada

S vyloučením veřejnosti pokračovala u Okresního soudu v Havlíčkově Brodě nechutná tahanice o desítky milionů z pozůstalosti tragicky zemřelého hokejisty Josefa Vašíčka (†30). Jeho rodiče v ní jdou proti snoubence Michaele a vytasili nejtvrdší munici.

Vašíček spolu Janem Markem a Karlem Rachůnkem zemřel 7. září 2011 při leteckém neštěstí u ruské Jaroslavle. Uplynul rok a spustilo se něco, s čím by se asi jen těžko smiřoval. Hádka o peníze mezi jeho nejbližšími!

Spor už před dvěma roky vyvolala bývalá přítelkyně hokejisty Michaela Jajtnerová. „Pepíkova rodina mě tehdy zcela vyloučila z dědického řízení, proto jsem se začala bránit,“ vysvětlovala před časem Blesku.

Dům, ve kterém spolu s Vašíčkem řadu let v Havlíčkově Brodě žila, musela opustit. Vašíčkovi rodiče ji totiž nařkli, že s ním poslední rok už ani nežila, čímž říkají, že nemá právo na jakékoliv dědictví.

Tajemná svědkyně dorazila!

Ale Jajtnerová se brání, protože s Josefem žila dlouhých sedm let. „Vašíčkovi chtějí z Ruska k soudu pozvat údajnou Pepíkovu přítelkyni, která by měla dosvědčit, že náš vztah už byl na rozpadnutí,“ líčila napjatou situaci před pár měsíci.

A tajemná mladá Ruska v doprovodu staršího muže dnes skutečně k soudu dorazila! Žena byla uvedena jako Vašíčkova kamarádka a u soudu uvedla: „Ke konci jejich vztah s Josefem vyhoříval, byl na rozpadnutí,“ prohlásila.

K soudu dorazila také údajná ruská přítelkyně Josefa Vašíčka.
K soudu dorazila také údajná ruská přítelkyně Josefa Vašíčka.

S vyloučením veřejnosti

„Na průběhu líčení pro vás nebude nic zajímavého. Budou se pouze číst listinné důkazy,“ informoval Blesk soudce Josef Uchytil. Ten však ze středečního jednání nečekaně, poté co se v soudní budově objevila ruská svědkyně, vyloučil veřejnost.

Rodina Josefa Vašíčka si tak na soudní přelíčení nachystala tu vůbec netvrdší munici. „Jak se mohu cítit,“ krčil rozpačitě rameny před jednací místností otec hokejisty. V černých brýlích za ním spěchala Josefova maminka. Ta na jakoukoliv otázku odmítala odpovědět.

„Nabídli jsme jí milion dolarů (asi dvacet milionů korun, pozn. red.), auto a dům. Nevím, jak to dopadne…,“ reagoval Josef Vašíček starší, směrem ke své (ex)snaše.

Michaela Jajtnerová dorazila k soudu vzápětí v doprovodu své advokátky. Na otázky rovněž nereagovala.