Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Všeuměl z Filipín: Bude boxovat o 6 miliard a nazpíval si k tomu píseň

Autor: ija

Filipínský boxer Manny Pacquiao si sám nazpíval píseň „Budu bojovat za Filipíny“. Za jejího zvuku vstoupí 2. května v Las Vegas do ringu, kde ho bude čekat nejbohatší sportovec světa, Američan Floyd Mayweather.  V nejlukrativnějším zápase boxerské historie půjde o 250 milionů dolarů, tedy téměř šest miliard korun.

Manny Pacquiao si k boxerskému megaduelu o šest miliard sám nazpíval úvodní píseň

Boxer, kongresman, herec, basketbalista…. Manny Pacquiao (36) si může do repertoáru svých dovedností zařadit také položku zpěvák. Natočil totiž píseň Lalaban Ako Para sa Pilipino, tedy Budu bojovat za Filipíny, a hodlá ji použít jako úvodní song multimilionového souboje proti Floydu Mayweatherovi.

VIDEO: Podívejte se, jak filipínský boxér zpívá 

„Budeme bojovat, budu bojovat proti světu, bojovat za vaše jméno. Jsem Filipínec, my jsme Filipínci,“ zpívá se v písni skladatele Lita Cama, za jejíhož zvuku vstoupí Pacquiao 2. května v Las Vegas do ringu. V nejlukrativnějším zápase boxerské historie půjde o 250 milionů dolarů. Mayweather by si měl díky němu připsat nejméně 120 milionů dolarů, Pacquiao 80 milionů.

Není to poprvé, co se filipínský boxer uvedl jako zpěvák. V roce 2006 vydal album a o rok později to zopakoval. Jeho debut v angličtině, cover verze balady Sometimes When We Touch, prorazil v roce 2011 do americké hitparády.

Pacquiao, který je na Filipínách kongresmanem za provincii Sarangani,  o víkendu přiletěl z Manily do Los Angeles, aby v hollywoodském boxerském klubu Wild Card zahájil tréninkový kemp pod vedením Freddiho Roache.