Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Olympijská šampionka Samková: Od olympiády bojuje se syndromem vyhoření

Autor: ps

Po vítězství na olympiádě v Soči prožila něco, co s ní pořádně zamávalo. V první řadě snowboardcrossařku Evu Samkovou (21) všichni poznávali, stala se slavnou. Jenže z toho přišly deprese a totální prázdnota. „Měla jsem zkrátka syndrom vyhoření,“ řekla v rozhovoru pro magazín Ego.

Bylo to pro Evu těžké období. Jako jednadvacetiletá holka měla najednou úplně všechno. „Nikdy jsem ale netoužila být slavná,“ řekla Blesku, když v pátek odpovídala čtenářům na online chatu. To už měla optimističtější náladu, jen ji malinko trápila chřipka. „Ještě to jde, nemám teplotu,“ smála se sympatická rodačka z Vrchlabí.

Do redakce přinesla své závodní prkno, které se nikde na světě neprodává. Výrobce jí ho vyrobil na míru a v pondělí půjde do dražby. Bylo zabalené ve vaku, na němž bylo napsáno – Evák Kadivec. „Už ani nevím, jak jsem na to přišla, ale když trénujeme na sjezdovce, tak si prkna dáváme do vaku, abychom se nepořezali o hrany. Každý obal má svůj název a já tam mám tenhle,“ culila se »Samice«.

Jak to Evička Samková dělá, že tak dobře vypadá
Video se připravuje ...

Nejlepší česká snowboardcrossařka přes nachlazení neztrácela nic ze své krásy. A pánové pozor, je stále volná! „Přítele nemám,“ odpověděla jednoduše na dotaz redaktora. „Jen se mažu krémem, nic jinýho nedělám,“ mávla Eva rukou s tím, že nemá žádný speciální jídelníček. „Mám ráda všechno jídlo. Dám si dortík, doma svíčkovou, ale ne nějak často.“