Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Šok! Kdo Růžičkovi pomáhal s půl milionem korun? Peníze přijal bezdomovec!

Autor: red

Dluží, kam se podívá! Na Jiřího Moučka (52), muže s temnou minulostí, je dokonce nařízena exekuce. A právě taková osoba zprostředkovávala »půjčku« pro Vladimíra Růžičku (51)! Co je Mouček zač?

To on měl přijmout od Miroslava Palaščáka dohromady 500 tisíc korun a předat je tehdejšímu kouči Slavie a současnému trenérovi hokejové reprezentace. Růžička se zase na oplátku měl o Palaščákova syna Davida »postarat«. Jiří Mouček ale rozhodně není osoba, které byste rádi svěřili peníze. S dluhy se potýká celý život!

Bydlí na úřadě

V současné době je na něj nařízena exekuce ve výši 26 885 Kč, která ještě vzroste o náklady. Vymáhat se ale bude těžko, Mouček má totiž trvalé bydliště nahlášeno jako bezdomovec na obecním úřadě v Čestlicích...

Právě tam si na začátku 90. let pořídil parcelu s domkem, kterou ale kvůli tíživé finanční situaci musel na přelomu tisíciletí prodat. „Dlužil mi a byly na něj asi čtyři exekuce. Nakonec se to splatilo pozemkem,“ vzpomíná na Moučka současný vlastník objektu. „Ale kde je mu konec, to fakt nevím,“ tvrdí.

Přijde obvinění?

Moučka však kromě exekutorů mohou už brzo nahánět i sami policisté! Pokud se totiž prokáže, že se v Růžičkově kauze jednalo o úplatek, bude spolupachatelem.

„Kdyby otec poskytl finanční prostředky a pan Mouček by je předal, jednalo by se o trestný čin podplácení. Na straně Vladimíra Růžičky by šlo zase o přijetí úplatku,“ analyzuje situaci jeden z ombudsmanů Blesku Mgr. Roman Moussawi.