Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zasedli si na Bolta?! Po drsném pádu mu fanoušek ukradl zlaté tretry

Autor: pta

Konec dobrý, všechno dobré? Ze záznamu srážky mistra světa Usaina Bolta po zlatém závodu na 200 metrů, kterému podrazil nohy padající kameraman na segwayi, se stal obrovský hit. Oba aktéři nakonec měli čas si spolu krátce promluvit a nakonec se rozešli jako kamarádi. Nebyl to jediný problém, který sprinterského šampiona potkal v cíli. Skoro to vypadalo, jako by si na něj okolí na stadionu v Pekingu zasedlo.

Všechno skončilo jako humorná historka, přitom v prvním okamžiku nebylo jisté, zda Bolt odejde z kuriózního karambolu s vážným zraněním – to se nakonec nestalo. "Možná bych si ale ty nohy měl pojistit," žertoval na tiskové konferenci a s úsměvem podotkl, že za celým incidentem možná stojí jeho největší rival Justin Gatlin.

Bolt také přiznal, že si s kameramanem měl čas chvíli promluvit. „Omlouval se mi tak nejvíc, jak to jenom šlo,“ prozradil jamajský sprinter. Bolestivý musel být pád nejen pro zlatého atleta, ale také pro kameramana. „Zajímalo mě, jestli je pohodě, protože to schytal nejvíc. Asi se praštil do hlavy, ale jsem rád, že je OK. Já jsem na tom stejně, takže to byla celé legrace,“ vzal Bolt celou situaci s nadhledem.

VIDEO | Podívejte se, jak Bolt letěl po střetu s kameramanem k zemi

Po konci dvoustovky panoval v cíli skutečný chaos. Jeden z fanoušků Boltovi ukradl „zlaté“ tretry, které si předtím zul. „Když jsem přeskočil zábrany a šel za diváky, řekl, že mi je pohlídá. Když jsem pak dělal rozhovor pro televizi, viděl jsem ho utíkat s nimi pryč,“ popsal Bolt další neuvěřitelnou příhodu.

Jen se tím potvrdilo, že měl větší problémy měl tentokrát Bolt po konci závodu než během něj.

Usain Bolt při srážce s čínským kameramanem
Usain Bolt při srážce s čínským kameramanem

Jasný král! Podívejte se na Boltův triumf na dvoustovce
Video se připravuje ...

Podívejte se na finálový závod Usaina Bolta na mistrovství světa
Video se připravuje ...