Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Matthäus tipuje EURO. Vrbovi věští fiasko, nulu mají i Slováci

Autor: Ondřej Michálek

Víte, kolik bodů podle německé fotbalové legendy Lothara Matthäuse (54) získají čestí fotbalisté na EURO 2016? Ani se neptejte… Češi a Slováci podle Matthäuse nebudou mít při největší události příštího roku nárok.

Co jsme Lotharovi provedli, že v tipovačce pro německý Bild Vrbův tým takhle smetl pod stůl? „Asi je pořád zapšklej kvůli květnové pražské prohře 3:6 při setkání legend, což byla odveta za finále EURO 1996,“ směje se Pavel Kuka, který při akci s Matthäusem komunikoval.

„Já bych si takhle tipovat nedovolil. I když nejsme favoriti, věřím, že Lothara nepříjemně překvapíme,“ dodal Kuka.

Matthäus svou nedůvěru Česku a také Slovensku nijak nezdůvodnil, jen prostě natipoval všechny výsledky. Kromě Česko-Slovenska byla horší už jen Albánie: ta taky vyšla z tipů s nulou a skóre 0:5.

A komu tedy věří? Podle něj bude finále Německo - Belgie a skončí 2:1. Jak ovšem přiznal, jde z jeho strany především o nostalgickou vzpomínku. „Bude se opakovat finále z roku 1980, a to včetně výsledku. Tehdy jsem získal první titul, je to krásná památka, i když jsem ve finále nehrál,“ řekl.

Na Matthäusem zmíněném ME 1980 Čechoslováci získali bronz. V zápasu o 3. místo porazili Itálii v 9. sérii penaltového rozstřelu.

Matthäus tipnul české výsledky Matthäus tipnul slovenské výsledky
Česko - Španělsko 0:2 Slovensko - Wales 1:2
Česko - Chorvatsko 1:2 Slovensko - Rusko 1:3
Česko - Turecko 0:1 Slovensko - Anglie 1:3

Pavel Vrba v Paříži na losu se svými protějšky ze základní skupiny
Pavel Vrba v Paříži na losu se svými protějšky ze základní skupiny