Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Příběh poctivce Hubníka. Po nevěře manželky vyhrál syna i titul v Plzni

Autor: Petr Němec

Ten příběh bere dech. Poslyšte story chlapa, který je rovný jako ta nejrovnější fotbalová lajna. Spravedlnost byla doma. Dopřála Romanu Hubníkovi (31) vysněné finále sezony. To znamená titul s fotbalovou Plzní, který v mohl slavit i se svým malým synkem.

Pokud vás štve nutkavá představa, že čutálista znamená jen dvě hodiny tréninku denně, stohy bankovek za nic, frajerské kérky, tuny gelu, placaté káry a v šantánech »holky za padesát«, pak si v jeho případě spravte hledí drobnohledu. Zaslouží si to!

Životní dar

Je sobota a Viktorka právě výhrou 2:0 nad Ostravou obhájila titul. Rafičky hodin se přehouply přes osmou večerní. Noc je ještě mladá. Na pódium ve Štruncových sadech vstupuje za frenetického potlesku uznalého publika kapitán plzeňských šampionů ligy Roman Hubník.

S tabulí s nápisem Mistři, jásá a skáče tak bezprostředně, jak to umí jen on. A pak objímá to největší, co mu život dal. Syna Patrika! Musel o něj bojovat a vybojoval si ho. Za sprškou šampáňa z rychlých špuntů a za dýmem z doutníků se skrývá trýznivý průběh sezony.

Hubník: Doufám, že teď se ještě zachrání Sigma
Video se připravuje ...

City mužů

Nevěra manželky Lucie, která mu nechtěla půjčovat synka. Strach o Patrika. Kvůli tomu podstoupil Roman zářijový přesun z v tuzemsku špičkové Plzně do rodné, jenže nanicovaté Olomouce. Riskoval zničení kariéry! Nevzdal to! Bolestným rozvodovým řízením rodinné štrapáce vyřešil, vrátil se do Štruncových sadů a vyhrál na všech frontách.

„Po Spartě (minulý víkend, 3:0) šli kluci na pivo, ale já jsem byl domluvený s trenérem, že můžu jet do Olomouce pro synka,“ prozradil Roman Hubník. Měl potomka pro jen sebe. V soboru večer pak přivedl svoji pýchu Patrika před rozjásanou západočeskou arénu, aby se s ním podělil o radost z titulu.

Ta chvíle štěstí stála stokrát víc, než činí jeho měsíční gáže 200 000 korun. „Pocity jsou úžasné. Mohl tu se mnou být syn. Jsem strašně rád, že mohl oslavy na hřišti zažít. Užili jsme si to spolu,“ radoval se statečný táta Roman. Byli spolu navýsost šťastní a elitní obránce ligy si řekl o nominaci do nároďáku na Euro. „To je otázka pro trenéra Vrbu ,“ usmál se. Inu, skromný »Hubňa«...

Trenér Plzně Krejčí po titulu: Jsem šťastný a dojatý
Video se připravuje ...

Kozáčik: Věřím, že vítěznou dynastii udržíme
Video se připravuje ...

Baránek: Baníku přeju, ať se vrátí zpátky do první ligy
Video se připravuje ...