5. května 2014 • 22:49

11 věcí, hitů a důvodů, proč si nenechat ujít nový Sport GÓÓÓL!

Autor: Zbyněk Veselý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PRÁVĚ V PRODEJI | Můžeme o novém čísle říct, že vyšlo? Ne, protože květnový Sport GÓÓÓL! se z tiskárny nadupaně vyřítil. Žene ho tryskový pohon 60 stran vysokooktanového superčtení. Nic pro nudaře a průměrňáky, ale opravdové fanoušky fotbalu, kteří se nebojí netuctových nápadů a myšlenek, a to jak ve hře, tak v tom, co a jak čtou.



Nový Sport GÓÓÓL přináší kvalitní materiály nejen o fotbalovém mistrovství světaFoto spo
1. MISTROVSTVÍ SVĚTA

V zaměřovači naší pozornosti se ocitlo MS v Brazílii. Turnaj století je s každým dnem třpytivější a větší, fotbalový mrakodrap, který na hráče i fanoušky oslnivě hází prasátka. A protože to bude neobyčejná událost, víc než sportovní klání, ale i vzhledem k místu konání elektrizující akce, na kterou se těší miliardy lidí bez ohledu na vyznání, barvu kůže či DNA, věnujeme šampionátu prostor už teď. Berte to jako první část dvoudílného servisu, který pro vás chystáme. Druhý díl, speciál k MS, vyjde v červnu, týden před zahájením.

2. TITÁNI PŘED BOJEM

Hned na startu si představíme Top 30 hráčů, kteří se šampionátu zúčastní, aby uchvátili svět a podstoupili soud o své velikosti. Jejich přednosti i slabiny, výkony v sezoně, motivace a výzvy. A taky vyhlídka formy pro samotný turnaj.

3. POD DOHLEDEM KRISTA

Jak je Brazílie na megaturnaj připravená? A co o ní, krajině za Atlantikem, nevíte? Největší a nejlidnatější stát Jižní Ameriky. Pátá největší a nejlidnatější země planety. Neboze chudá i bombasticky pompézní. Vstřícná i hrozivá. Do hloubi duše věrná Bohu a fotbalu. A jak doufá, připravená čelit spalujícímu zraku světa.

Nový Sport GÓÓÓL přináší kvalitní materiály nejen o fotbalovém mistrovství světaFoto spo

4. STROJ ČASU

Fotbalové Pulp Fiction: historky z podsvětí a dějin MS. Aneb události ukryté pod povrchem a nánosem času. Příběhy, o nichž ví jen zasvěcení. Bláznivé, těžko uvěřitelné, drsné, divoké, vtipné i strhující.

5. MOCNÍ A NEZKROTNÍ

10 týmů, které si zaslouží vaši pozornost, a musíte je sledovat. Favorité, velmoci i dychtiví černí koně. Kdo nás bude bavit a napínat?

Nový Sport GÓÓÓL přináší kvalitní materiály nejen o fotbalovém mistrovství světaFoto spo

6. VELECHRÁMY

Exkluzivní představení všech 12 stadionů, velkolepých kulis, kde se odehraje celkem 64 zápasů. Impozantní chrámy. Majestát fotbalu i architektury. Jak vypadají, čím jsou mimořádné? Kolik stály a co nabízejí? K tomu vizitka dvanácti pořadatelských měst.

7. SIMEONEHO SMEČKA

Atlético Madrid nikdy nezažilo takový přepych bodů, jakým se honosí teď. Probilo se i do finále Ligy mistrů. Přitom se nespoléhá na výpomoc kreditní karty, ale staví na odiv sepětí týmu, který se neštítí umazat tvrdou prací. To mu vštípil trenér Diego Simeone. Jaké je pozadí současné energie a síly. Z koho a jak udělal argentinský trenér hvězdy?

Nový Sport GÓÓÓL přináší kvalitní materiály nejen o fotbalovém mistrovství světaFoto spo

8. THIS IS ANFIELD!

Liverpool je blízko, aby přeťal čtyřiadvacetiletou odmlku od posledního titulu a vyplnil to skličující prázdno, v němž zní ozvěna stesku a zmařených nadějí z minula. Klub už dlouho nenabudil takový příboj víry a nadšení. Ohromné propojení fanoušků i fotbalistů. Co by se teď Reds hodilo? Třeba i nejslavnější sportovní proslov všech dob…

Nový Sport GÓÓÓL přináší kvalitní materiály nejen o fotbalovém mistrovství světaFoto spo
9. NELÍTOSTNÝ DÉMON

Když ho pozorují brankáři, nevidí nohy, pravou a levou, ale nabité hlavně. Jonatan Soriano, 28letý Španěl s pestrým životopisem, od roku 2012 modla Red Bull Salcburk, který pálí veletucty gólů. Nejlepší střelec Evropské ligy i jeden z top snajprů v pořadí Zlaté kopačky. Až donedávna ho přitom nikdo neznal.

10. ROSS, CHRISTO, LIONEL

To bude machr – Ross Barkley, 20letý záložník Evertonu, Angličan, který dusá ve stopách Rooneyho a Gascoigna a není daleko od nominace na turnaj století do Brazílie. Starý mistr – Christo Stoičkov, vulkán ve službách Barcelony, chrlící zlověstný popel emocí i gólovou lávu. A rozhodně si nenechte ujít ani interview s Lionelem Messim, který promluví o svých plánech a rozpoložení před světovým šampionátem a vyzná se i z úzkostí, které ho přepadají po každé porážce.

11. PLAKÁTY

Koke (Atlético Madrid), Jordan Henderson (Liverpool), Gerard Deulofeu (Everton), Gervinho (AS Řím). A ještě Zlatá trofej MS a Galerie všech oficiálních plakátů šampionátu od Uruguaye 1930 po Brazílii 2014.

Zkrátka, přátelé, pomožme si parafrází slov Kevina Smitha, slavného režiséra a scénáristy, a uveďme: Číst Sport GÓÓÓL! je jako jíst pořádnou porci zmrzliny a pak si uvědomit, že je vlastně procpaná spoustou vitaminů a minerálů. Nejen, že skvěle chutná, ale je dobrá i pro vaše zdraví.

Zbyněk Veselý,
vedoucí redaktor časopisu Sport Góóól!

Nový Sport GÓÓÓL přináší kvalitní materiály nejen o fotbalovém mistrovství světa
Nový Sport GÓÓÓL přináší kvalitní materiály nejen o fotbalovém mistrovství světa

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Články odjinud


Články odjinud