15. července 2011 • 11:14

Nesrovnávejte nás s Barcelonou, prosí Messi

Autor: ČTK, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Argentině je pod neuvěřitelným tlakem. Celý národ spoléhá na to, že dovede svou zemi k titulu na Copa América. První dva zápasy se Messimu  nepovedly, probudil se až v rozhodujícím duelu o postup do čtvrtfinále s Kostarikou. "Kritika nás posílila, semkli jsme se," reaguje na negativní reakce ze strany médií i fanoušků.



Nejlepší fotbalista světa má v plánu dál hrát za Argentinu navzdory neustálé kritice jeho výkonů v reprezentačním dresu. Messi reagoval na slova prezidenta svazu Julia Grondony, který prohlásil, že hráč uvažuje o konci v národním týmu.

"Přestože mě pořád kritizují, vždycky přijedu hrát za Argentinu. Nic na tom nezmění ani kritika v médiích a od fanoušků," citovala Messiho agentura AP.

"Nikomu se nelíbí, když na něj lidi pískají a nadávají mu. Vždyť my jsme ti první, kteří chceme, abychom hráli dobře. Na druhou stranu nás kritika posílila, protože jsme se semkli," dodal.

Podle Messiho je kritika nezasloužená, protože každý od Argentiny očekává, že bude hrát jako Barcelona, což podle čtyřiadvacetiletého útočníka nejde. "Snažíme se hrát podobně a držet míč, diktovat tempo hry," řekl Messi. "Ale srovnávat tyhle dva týmy je chyba. Vždyť v Barceloně spolu hrajeme hrozně dlouho," uvedl.

Já ne, to on! Aguero ukazuje, kdo měl zásadní podíl na jeho gólu
Já ne, to on! Aguero ukazuje, kdo měl zásadní podíl na jeho gólu

Messi a spol. byli terčem kritiky po dvou úvodních nevydařených zápasech v základní skupině domácího mistrovství Jižní Ameriky. V pondělí však tým dal na trápení zapomenout a díky dvěma asistencím barcelonského kouzelníka porazil 3:0 Kostariku a postoupil do čtvrtfinále.

K postupu do semifinále Messi povede Argentinu v noci ze soboty na neděli, kdy domácí celek vyzve Uruguay.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud