29. listopadu 2011 • 19:44

Česká televize koupila práva na mistrovství Evropy 2012

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fanoušci se už nemusí bát, že přímé přenosy z fotbalového EURA 2012 budou muset lovit na cizích televizních stanicích. Vysílací práva, na který se přes baráž s Černou Horou probojovala i česká reprezentace, zakoupila Česká televize.



Na stanici ČT4 odvysílá všech 31 zápasů, z toho 27 v přímém přenosu. Utkání bude ČT přenášet i na svém webu.

Česká televize uvedla, že se jí podařilo uzavřít dohodu po dvouletém složitém jednání, která dlouho vázla na požadované ceně, jež podle dřívějších informací převyšovala sto milionů korun.

"Problémem byla poměrně vysoká výchozí vyjednávací cena, která byla dána tím, že předchozí mistrovství koupila televize Prima. Naštěstí organizátoři prokázali rozumný přístup a nakonec jsme se dokázali dohodnout," řekl generální ředitel ČT Petr Dvořák. Částku, kterou veřejnoprávní televize nakonec zaplatí, neoznámil.

"Cenu se podařilo stlačit k maximální hranici, kterou jsme byli schopni akceptovat," uvedl výkonný ředitel ČT4 Jiří Ponikelský.

Česká televize vysílala většinu evropských i světových fotbalových šampionátů. Za Euro v roce 2004 zaplatila 65 milionů, o čtyři roky později koupila Prima vysílací práva za zhruba sto milionů korun.

Většina televizních práv byla prodána už dávno. Jasno nebylo před pár dny jen v Česku, Anglii a Francii. "Je to dobrá zpráva pro českého fanouška, protože si neumím představit, že bychom byli na mistrovství Evropy a ty zápasy nebyly ve veřejnoprávní televizi," komentoval předseda Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta zprávu, že Euro odvysílá Česká televize.

Čeští fotbalisté, kteří na závěrečný turnaj postoupili z baráže s Černou Horou, se dozvědí jména soupeřů při pátečním losu v Kyjevě. Šampionát se uskuteční od 8. června do 1. července.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud