Jiří Fejgl
12. dubna 2009 • 04:00

Ujfaluši? Mistr blábolů!

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenhle kluk (či mladý muž) vždy inteligentně a trefně vykládal o fotbale, módě, životě... Jenže v poslední době, když jde do tuhého, pokaždé zklame. Tomáš Ujfaluši (29), teď už bývalý kapitán národního mužstva, je mistr blábolů.



Potvrdil to i při vysvětlování nedávného reprezentačního skandálu.

Pamatujete? V březnu 2007 se fotbalisté poprvé předvedli jako fl amendři. Ujfaluši objasňoval aféru číslo 1. Tehdy si hráči na oslavu jeho narozenin pozvali do hotelu Praha prostitutky a na hřišti elegantní obránce se při vymlouvání pěkně zapletl. Nejvíce při tom, když odmítal, že měl za dámskou společnost zacálovat na recepci 41 tisíc korun.

„Vůbec nic jsem neplatil a ta částka taky nesouhlasí,“ vysoukal ze sebe. Novináři na tiskové konferenci (a celý národ) se moc dobře bavili. Tenhle výrok byl také hodně vysoko v žebříčcích největších blábolů roku 2007. A také letos bude patřit stoper působící v Atlétiku Madrid mezi horké favority soutěže. A s ním i další aktéři fotbalového skandálu z restaurace U Ševce Matouše...

Ujfalušiho faux-pas:
„Chceme se distancovat od řady nepravdivých, denunciačních informací, které byly českým bulvárem tendenčně kolportovány.“ Rozumíte tomu? Nebo že by tohle prohlášení nebylo až tak docela z pera Tomáše Ujfalušiho?

„Chtěli jsme si pouze, až po ukončení reprezentačního srazu, mimo centrum pozornosti a v atmosféře interní komunikace mezi hráči, vyříkat alespoň v zúženém kruhu naše názory na situaci, ve které se momentálně nacházíme.“ Jak chvályhodné! Válečná porada před dalšími zápasy. Ale na co tam byly ty holky?

„Pokud se týká tzv. skandálních událostí po utkání se SR, chtěli bychom nejprve vyjádřit politování nad nešťastnou shodou okolností.“ Nešťastný byl hlavně výkon v zápasech se Slovinskem a Slovenskem.

Martin Fenin (k fotce, na které je zachycen s jednou z dam):
„Byla to známá, která za mnou přišla a já ji šel ven z restaurace přivítat. Tak ty fotky vznikly.“ Jak napsal kdosi na internetové diskusi: Není se co divit, že to jsou známé, když jsou na každém reprezentačním srazu.

Václav Svěrkoš:
„Celé té historce nerozumím. Nic se nestalo. Byl jsem jen u stolu v restauraci a pak jsem jel taxíkem domů.“ Tak tady je vysvětlení: Se spoluhráči jsi pokazil kvalifikaci mistrovství světa a pak jsi šel klidně na pivo do hospody...

Radek Kováč:
„Možná byla hloupost, že jsme po zápase šli na večeři, ale rozhodně jsme tam nic neslavili ani nebyl nikdo opilý. Nemám se za co omlouvat.“ Možná? Spíš samozřejmě. A že se Radek nemá za co omlouvat? A co takhle za prohru se Slováky?

Marek Matějovský:
„Bohužel jsem byl v nesprávném čase na nesprávném místě.“ Svatá pravda. Ve fotbale se cení přesně obrácená schopnost. Ale ta Markovi v poslední době chybí.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud