Jakub Dvořák
28. prosince 2013 • 16:30

Přání Ronalda a spol.: Možnost oddechového času či více střídání

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trio trenérů Pep Guardiola, Fabio Capello a Antonio Conte poklábosili v Dubaji při události předání Global Soccer Award 2013 pro portugalského útočníka Cristiana Ronalda, nad svými přání do příštího roku. Do debaty s bývalým italským rozhodčím Pierluigi Collinou se zapojil i samotný Ronaldo a přání se týkala především změn fotbalových pravidel.



Hvězdný Portugalec by si přál, aby rozhodčí více dbali na dodržování určené vzdálenosti mezi zdí hráčů a míčem při zahrávání přímých kopů. Jeho přání bude vyslyšeno již na červnovém MS v Brazílii, kde se bude poprvé na ostro používat speciální sprej na dodržování vzdálenosti hráčů od míče.

Kanonýr Realu Madrid se také vyjádřil k nadcházejícímu světovému šampionátu a prozradil, jaké jsou vyhlídky Portugalska v Brazílii.

"Budu upřímný, máme hodně těžkou skupinu, USA, Ghana a nakonec fantastické mužstvo Německa. Musíme jít zápas od zápasu a pak se teprve uvidí, ale postoupit ze skupiny je pro naši zemi velmi důležité."

Při předávání ceny byla uspořádána konference, které se zúčastnilo několik bývalých světových hráčů a trenérů. K debatě bylo vybráno trio Guardiola, Capello a Conte a všichni tři byli podrobeni podobné otázce jako rodák z Madeiry.

Trenér Bayernu Mnichov Pep Guardiola prozradil, že by chtěl zavést více možností na střídání. Tři hráči mu přijdou poměrně málo. "Víte, měl bych pak ještě lepší způsob jak úspěšně vést svůj tým a každý z hráčů by byl dostatečně vytížen."

To trenér ruského národního týmu Fabio Capello přišel s jiným nápadem a jeho myšlenku podpořil i trenér Juventusu Antonio Conte.

"Chtěl bych oddechový čas. My trenéři při utkání vůbec nemáme šanci dirigovat své mužstvo a rozdávat taktické pokyny. Minuta, dvě by byly ideální pro udělení hráčům pokynů," apeloval na změnu pravidel italský trenér.

Ronaldo by si přál, aby rozhodčí více dbali na dodržování určené vzdálenosti mezi zdí hráčů a míčem při zahrávání přímých kopů.
Ronaldo by si přál, aby rozhodčí více dbali na dodržování určené vzdálenosti mezi zdí hráčů a míčem při zahrávání přímých kopů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud