28. září 2016 • 15:56

VIDEO: Mladíci Sparty přejeli v LM Podgoricu 4:0, podívejte se na góly

Autor: iSport.cz, pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Koncert! Mladí fotbalisté Sparty do 19 let vstoupili ve středu do UEFA Youth League jasným triumfem nad černohorským celkem Mladost Podgorica, kterou na Žižkově přejeli 4:0. Dvakrát se trefil Zinedin Mustedanagič. Odveta čeká svěřence Davida Holoubka 19. října na půdě soupeře. Podívejte se na všechny góly Sparty!



Kouč David Holoubek, který povede ve čtvrtek i sparťanské áčko v Evropské lize proti Interu Milán, tak zvládl první část svého náročného dvojboje skvěle. Sparta svého soupeře od začátku tlačila, převahu proměnil v úvodní gól střelou z přímého kopu z velkého úhlu ve 21. minutě Zinedin Mustedanagič.

Sparta - Podgorica: Gól! Mustedanagič z přímého kopu poslal Spartu do vedení 1:0
Video se připravuje ...

Hrozil ovšem i soupeř, dvě tutovky ale Černohorci nepochopitelně zahodili a ve třetí skvěle zasáhl brankář Kotek. Smůla se hostů držela i v závěru poločasu, kdy si střelu Filipa Havelky srazil do vlastní sítě Nebojsa Ščekič.

Sparta - Podgorica: Šťastná trefa! Po Havelkově tečované střele vede Sparta 2:0
Video se připravuje ...

Hned z dalšího útoku přišla ještě další rána, když za ruku v pokutovém území nařídil sudí penaltu, kterou proměnil opět Bosňan Mustedanagič a Sparta vedla už 3:0. „Zinedin odvádí svoje průměrné výkony, je silový a umí výborně zakončovat. Škoda, že teď odjíždí na reprezentaci, protože jsme přemýšleli, že bychom si ho vzali na lavičku na zápas proti Interu,“ chválil svého svěřence trenér Holoubek.

Spart - Podgorica: Mustedanagič zvýšil z penalty na 3:0
Video se připravuje ...

Ve druhé půli Spartě ještě další penaltu neproměnila, když Ondřej Novotný trefil jen brankáře, v 69. minutě už ale opět udeřila - Mustedanagičovu ránu gólman Pavičevič vyrazil jen k Danielu Marečkovi, který hlavou míč snadno dopravil do branky - 4:0.

Sparta - Podgorica: Debakl! Po Marečkově dorážce Sparta vedla 4:0
Video se připravuje ...

„S takovým výsledkem jsme spokojení, myslím, že jsme byli lepším týmem, škoda, že jsme nedali ještě více gólů. Na druhou stranu měl v prvním poločase šance i soupeř. Výsledek je to nadstandardní,“ hodnotil Holoubek.

I přes jasnou výhru ovšem viděl ambiciózní kouč ve hře rezervy. „Umíme hrát lépe. Nervozita a očekávání na kluky trochu dolehla, na některých to bylo znát,“ přiznal Holoubek.

Holoubek po U19: Mustedanagiče jsem chtěl na lavičku proti Interu
Video se připravuje ...

Mladí sparťané si každopádně před odvetou vytvořili vynikající výchozí pozici. Svěřenci Davida Holoubka, kteří naprosto ovládli poslední ročník dorostenecké ligy, se v UEFA Youth League nacházejí v pavouku domácích šampionů, kteří nemají protějšek v dospělé Lize mistrů. Ze 32 dvou týmů postoupí 16 do druhého kola, ve kterém se utkají o osm míst v play off, kde vyzvou třetí týmy ze skupin kopírujících LM.

Utkání 1. kola Youth League fotbalistů do 19 let:
Sparta Praha - Mladost Podgorica 4:0 (3:0)
Branky: 21. a 45.+1 z pen. Mustedanagič, 44. vlastní Ščekič, 69. D. Mareček. Rozhodčí: Glova (Slovin.). Diváci: 1254.
Sestava Sparty: Kotek - D. Mareček, Köstl, Plechatý, Dudl - Majka, Havelka, Mustedanagič (87. Čmelík), Plachý - Fortelný (66. Ch. Frýdek), Novotný (60. Cabadaj). Trenér: Holoubek.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud