Autor: mah
14.6.2016 • 11:11

Kocumová vyhrála překážkový závod, který před ní nezvládla žádná žena

Vstoupit do diskuse
0

Tohle není žádný Spartan Race, aby ho dokončil každý. Slova, která slyšela šampionka známé akce Zuzana Kocumová před startem mistrovství Evropy v překážkovém závodě OCR, by mohla leckoho vyděsit. Patronka Superlife se jich ale nezalekla a jak je jejím dobrým zvykem, vyběhla a vyhrála! A to i přesto, že některé nástrahy na trati vypadaly děsivě.



Mistrovství Evropy ORC v nizozemském Nijmegenu je překážkový nový závod s vysokými ambicemi a ještě vyšší náročností. Má za cíl hledat všestranné sportovce, kteří se dokážou vyrovnat s extrémními podmínkami. Patronka Superlife Zuzana Kocumová opět ukázala, že v tomto ohledu patří k nejlepším na světě.

Trať, na níž se o víkendu vydala, měřila 15 km a některé z víc než 50 překážek budily respekt. Třeba 12 metrová prudká skluzavka, nutnost překonat 40 metrový úsek posunováním po kluzkém laně, spoustu bahna, plazení do kopce i náročný terén. I proto loni podnik nedokončila žádná žena.

„Některá vítězství očekáváte, ale jiná se narodí z nejistoty, obav a myšlenek typu: Co já tady dělám, vždyť tohle vůbec není pro mě!“ popisovala po triumfu průběh akce Kocumová, jež se loni stala v USA šampionkou i ve známějším překážkovém závodě Spartan Race.

Jak ale bývalá běžkyně na lyžích přiznala, nyní dostala odlišný typ zážitku. „Překážky byly těžké, ale ne nemožné. Podle mého názory byly pro mužskou kategorii nastaveny naprosto adekvátní, pro ženy to bylo na hraně. Ale dalo se. Ruce se mi třásly ještě půl hodiny po doběhu, ale jinak po mistrovství světa ve Spartan Race jsem byla vyčerpaná určitě víc.“

Spartan Race však představoval jinou formu zátěže, především kvůli běhu. „V USA by mohl uspět i téměř výhradně špičkový běžec, pokud by zvládnul extrémně těžká závaží. Tenhle závod byl hlavně o překážkách. Běh byl důležitou, ale ne zásadní dovedností. Šlo hlavně o celkovou šikovnost, koordinaci, silovou vytrvalost a taky trochu hravost.“

Zuzana Kocumová tohle všechno má a i díky aplikaci Superlife může nahlédnout do jejího světa sportu každý z vás. A pokud byste patronku sportovní aplikace rádi viděli na vlastní oči a třeba si i vyzkoušeli to, co ji tak baví, máte šanci. Už tuto sobotu 18. června bude od 10 hodin na startu Bootcamp Crossu ve Sport Parku Liberec. Trať měří 5 km a účastníky čeká 12 překážek.


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}