18. září 2012 • 19:46

Dohoda se blíží, finále Davis Cupu by se mělo odehrát v Praze

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednání o tom, aby se finále Davis Cupu mohlo odehrát v Praze, se posunula blíž zdárnému konci. Ačkoliv je v O2 Areně na termín boje o salátovou mísu naplánovaný koncert, věří majitel pořádající agentury Česká sportovní Miroslav Černošek, že největší hala v zemi bude hostit také největší tenisovou událost roku.



„Dnešní jednání kolem O2 Areny postoupila do velice nadějné polohy a domnívám se, že jsme na tom podstatně lépe, než jsme byli. Věřím, že se věc pozitivně uzavře. Dnešní odpoledne nám ukázalo velice nadějnou tvář,“ řekl na tiskové konferenci Černošek.

Přiznal, že i mezinárodní federace ITF tlačí na uspořádání finále v Praze. Jedná se hlavně o kapacitu hlediště, které se v O2 Areně na tenis může pohybovat kolem 13 až 14 tisíc míst, zatímco v ostravské ČEZ Areně je kapacita pod devět tisíc diváků.

I hráči by uvítali, kdyby si to se Španělskem v odvetě za finále z roku 2009 mohli rozdat v Praze.

„Z jednoho prostého důvodu: diváci byli vždycky nedílnou součástí našeho týmu. Vůbec to není nic proti Ostravě, ale když je možnost dostat jich do hlediště víc, tak toho chceme využít,“ řekl Tomáš Berdych, jednička daviscupového mužstva.

Jiná varianta než Praha nebo Ostrava nepřipadá v úvahu. Za poslední roky se Davis Cup nikde jinde nehrál, a poslední jiná štace – Liberec – se moc neosvědčila.

„Tam se nám to nevyplatilo, divácká kulisa byla špatná,“ podotkl Černošek. Připomněl, že jeho agentura uspořádá v Praze krátce po sobě obě finále týmových soutěží, před Davis Cupem se bude bojovat o titul i ve Fed Cupu. „Jsou to okamžiky, které pro český sport znamenají spoustu. To platí i pro oba týmy holek i kluků,“ dodal Černošek.

Tomáš Berdych v rozhovoru s novináři odpovídá na blížící se finále Davis Cupu proti Španělsku
Video se připravuje ...

Tomáš Berdych v rozhovoru s novináři odpovídá na blížící se finále Davis Cupu proti Španělsku
Video se připravuje ...

Stejně to vnímá i Berdych. Přes výjimečnost okamžiku se ale domnívá, že mužstvo nenaváže na rok 2009, kdy nastoupilo v replikách obleků z roku 1980 a připomínalo poslední triumf tehdejšího Československa. Tentokrát se pozornost zaměří jen na sportovní stránku.

Berdych věří, že na finále zamíří z Turnaje mistrů v Londýně, kam se chce probojovat.

„Podzim bude mimořádný. A kdyby se podařilo ho zakončit úspěšně, bylo by to ještě lepší,“ řekl směrem k finále.

Tomáš Berdych v rozhovoru s novináři odpovídá na blížící se finále Davis Cupu proti Španělsku
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud