4. září 2015 • 14:15

Strach na US Open. Do hlediště spadl během utkání dron

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Během čtvrtečního programu na tenisovém US Open se na tribunu jednoho z dvorců ve Flushing Meadows zřítil během zápasu dron. Malý bezpilotní letoun nezpůsobil nikomu žádná zranění, diváky a hráčky ale situace vyděsila.



Newyorská policie dnes oznámila, že kvůli incidentu zadržela šestadvacetiletého muže, newyorského učitele Daniela Verleyho, který přednáší na Akademii inovativních technologií v newyorském Brooklynu. Policie ho obvinila, že svůj bezpilotní aparát zavedl do prostoru, kde k tomu neměl oprávnění.

Letoun se ve čtvrtek večer zřítil do sedadel jedné z neobsazených sekcí kurtu Louise Armstronga, kde byl právě v plném proudu předposlední zápas druhého kola ženské dvouhry mezi Italkou Flavií Pennettaovou a Rumunkou Monicou Niculescuovou.

Pennettaovou, která zápas s rumunskou tenistkou vyhrála ve dvou setech, incident prý vyděsil. "Byla jsem trochu vystrašená, přiznávám," řekla novinářům. Nejdřív se obávala, že jde o pumový útok, ale brzy se uklidnila. Že šlo o pád bezpilotního letounu, se ale dozvěděla až po zápase. Stroj se po pádu rozletěl na kusy, utkání bylo ale přerušeno jen na chvíli.

Provoz bezpilotních letounů v USA regulují poměrně přísná pravidla. Stále větší obliba těchto aparátů ale vede mnohé americké zákonodárce k úvahám o jejich dalším zpřísnění.

VIDEO: Dron spald do hlediště během zápasu

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud