Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Fotbalové Studio Kamarád dál trápí diváky ČT: Festival těžké nekvality!

Autor: zal

Fotbal povětšinou úchvatný, přesto divák u obrazovek trpí. Proč? Česká televize mu v kulisách Studia Kamarád servíruje slovy největšího experta Csaplára festival vlastní nekvality. To se nedá poslouchat…

Pojďme se podívat na přehled »nejlepších« výroků

Csaplár: Kvanta kvality

„To znamená, jestli tam ty kluci jsou, a je jedno kolik jim je, tak jsou prostě na mistrovství světa a teď mě zajímá slovo kvalita. Jestli tu kvalitu maj, nebo nemaj, nevím. Viděl jsem, že ta kvalita hráčů Chile je prostě o level někde jinde, než je kvalita hráčů Austrálie.“

Csaplár: Bez přípravy

Kouč Csaplár je ve »formě«. A nebojí se to přiznat! „Nejen pro mě je tohle utkání velikou neznámou,“ práskl na sebe hned na začátek duelu Švýcarsko – Ekvádor, že si s přípravou hlavu nelámal. Podle toho to pak vypadalo. „Ještě jednou řekne „festival lehkých ztrát“, tak ten fotbal vypnu,“ zuřili fandové.

Čapek: Sančíz a spol.

Expertem na „utajené střely“ a komolení jmen je komentátor Pavel Čapek. Diváky zatím nejvíc vytočil Mario »Marko« Balotelli a Alexis »Sančíz« Sánchez, který podle jeho kolegy Kubáska kope za tu Chile.

Fitzel: Nejhorší vedení

Vedení v zápase 2:0? To je podle experta Dušana Fitzela pro fotbalisty zlý sen. „Tady jsme se bavili o tom, že vedení 2:0 je jen nejhorší výsledek,“ pomrkával na Csaplára. Co říkají čísla? Mezi lety 2006-2012 znamenalo poločasové vedení 2:0 v české lize 93procentní jistotu vítězství.

Karoch: Ofsajd po svém

Pravidla by měl mít expert v malíku, obzvlášť to o ofsajdu. „Tam se počítaj nohy,“ pravil Pavel Karoch při neregulárním gólu Kostariky proti Uruguaji. Ale tak to není. Pravidla totiž jasně říkají, že se počítá „kterákoliv část hlavy, těla nebo nohou...“.