Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jak se dostat na zítřejší české čtvrtfinále MS? Lístky drží jen překupníci

Autor: zal

Bude to mač, který buď posune Česko k medaili, nebo se promění v loučení legendy Jaromíra Jágra. Dostat se ale na zítřejší čtvrtfinále přijde hodně draho. Překupníci totiž mají pré.

Klikat na oficiální stránku se vstupenkami je zcela zbytečné. „České čtvrtfinále je vyprodané,“ říká o večerním zápase v O2 areně ředitelka komunikace šampionátu Martina Kučerová. Po lupenech za 2990 korun na spodní patro a 2390 kaček pod střechu se zaprášilo.

Drahý špás

Stačí se však podívat na různé aukční weby či internetové bazary a člověku je hned jasné, kde nemalá část lístků skončila. Spekulanti, překupníci a vykukové je tam prodávají po desítkách. Jejich cena se pohybuje mezi čtyřmi a pěti tisíci korun, někteří se však nestydí si za vstupenky na čtvrtfinále říct až 10 tisíc. Na druhou stranu se ale občas najdou i nabídky, které původní cenu převyšují jen nepatrně.

Policie varuje

Nájezd překupníků se dá čekat i zítra před halou. „Opatření proti nim stále pokračuje,“ hlásí muži zákona, nicméně i přes to se s lístky přímo na místě dál šmelí. Policie proto varuje, aby fanoušci na černém trhu lístky nekupovali. Hrozí jim i to, že dají tisíce korun za falešnou vstupenku, se kterou se na bitvu o semifinále nedostanou.

Je ten lupen pravý? To nezjistíte!

Nabízí vám překupník lístek a vy si chcete ověřit, zda není falešný? Pokud není duplikát viditelně zfušovaný, pravost nezjistíte. Ačkoliv mají vstupenky čtyři ochranné prvky, pořadatelé je tají.

„Stále platí, že je nebudeme zveřejňovat,“ oznamuje mluvčí Kučerová. Podvodníci by je mohli ještě napodobit. Co tedy pořadatelé fandům radí? „Kupovat vstupenky na oficiálních místech,“ dodává Kučerová. V případě zítřejšího čtvrtfinále to je však s křížkem po funuse.

Semifinále na kasách

Pokud věříte českému mančaftu, že zvládne zítřejší čtvrtfinále, můžete vzít 4690 korun a vyrazit pro lístek na sobotní semifinále (Češi budou v případě postupu hrát už od 15:15). Tolik stojí vstupenky do horního patra, které jsou ještě v oficiální distribuci. Ty dolů jsou již rozprodané.