Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Smrt legendární Áji Vrzáňové (†84): Odešla jako dáma, nalíčená a v šatech!

Autor: Michaela Remešová, Petr Maňas

Celý život pečlivě dbala o svůj zevnějšek a rovněž smrt ji zastihla dokonale upravenou. Blesk získal exkluzivní informace o skonu legendární krasobruslařky Áji Vrzáňové (†84).

Měla jít v New Yorku s kamarádkami na večeři, ale nedorazila. Když se vydaly do jejího apartmánu kousek od Central Parku a za pomoci recepčního se dostaly dovnitř, Ája ležela bezvládně na zemi.

Zrovna se chystala

„Našly ji tam u toaletního stolku, nalíčenou, oblečenou v šatech, v bezvědomí. Dostala mrtvici, zrovna když se chystala na večer,“ prozradil Blesku Jiří George Suchánek, její kamarád, majitel newyorské restaurace Zlatá Praha, který organizoval koncerty Karla Gotta v Carnegie Hall.

„Celou pravou část těla měla ochrnutou. Odvezli ji do nemocnice, kde už se pak neprobrala,“ dodal.

Rtěnka a pudr

Jak symbolické, že slavná krasobruslařka odešla ze světa nastrojená! O svůj zevnějšek totiž vždy pečlivě dbala. „Když jsem byla mladá, tak jsem ani poslíčkovi v hotelu neotevřela neupravená. Pokud jsem neměla upravené vlasy, vzala jsem si alespoň turban. Rtěnku a pudr jsem použila vždycky,“ přiznala kdysi v rozhovoru pro magazín Ona Dnes.

„To jsem se naučila v Americe – novináři v hotelu totiž vyzvídali, jak vypadá Vrzáňová v civilu,“ smála se dvojnásobná mistryně světa.