Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Kvitová a spol. na Šafářovou nezapomněli. Nemocné tenistce zazpívaly k narozeninám

Autor: pan

Týmový duch? Pro český fedcupový tým není toto spojení rozhodně žádnou frází. Přesvědčit se o tom mohla i tenistka Lucie Šafářová, která kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům na zápase prvního kola v Rumunsku chybí.

I když při listopadovém finále s Ruskem Lucie Šafářová díky bakteriální infekci chyběla, přesto se stala symbolem úspěchů českého fedcupového týmu. Devětadvacetiletá rodačka z Brna měla klíčový podíl na tom, že Češky získaly slavnou trofej z posledních pěti let hned čtyřikrát.

V prvním kole nového ročníku však českému týmu v boji se silným Rumunskem, za který nastoupí světová trojka Simone Halepová, pomoci nemůže. "Stále mě totiž bolí klouby, a tak se nemohu připravovat tak, jak si s trenérem představujeme. Stoprocentní zatím stále nejsou ani biochemická vyšetření," prohlásila před časem.

Na své parťačky však finalistka z French Open nezapomněla. "Zdravím celý fedcupový tým do Rumunska! Držím vám moc palce na víkend a budu fandit na dálku u tv!! Já mám dnes také velkou radost, že se vracím konečně po tak dlouhé době na tenisové kurty!!," napsala na facebookové stránky a připojila video, kde se trefuje do branky.

Zdravím celý Fed Cupový tým do Rumunska! Držím vám moc palce na víkend a budu fandit na dálku u tv!! ;-) Já mám dnes také velkou radost, že se vracím konečně po tak dlouhé době na tenisové kurty!! :-) P.S. My tu mísu zase vyhrajem! :-)Greetings to my Fed Cup team in Romania! Good luck for the weekend I will be cheering for you!! Let's get the again!! ;-)I'm also very happy today to be back on tennis court after such a long time! :-)

Zveřejnil(a) Lucie Safarova dne 4. únor 2016

 

"Ahoj týme, já jsem dala tři góly a od vás čekám tři body. Držím palce a jsem ráda, že konečně hraju," vyslala pozitivní energii Kvitové a spol. desátá hráčka světa.

A český celek vedený kapitánem Patrem Pálou nenechal celou věc bez odezvy. "Ahoj Luci, děkujeme za góly, hodně štěstí a zdraví posíláme, ať to lítá," poslal vzkaz Šafářové trenér.

Na závěr pak český tým ve složení Petra Kvitová, Barbora Strýcová, Karolína Plíšková a Denisa Allertová Šafářové zazpíval. Snad dobrá nálada Češkám vydrží i po víkendovém klání.

Hodne zdravi a stesti k narozeninam, Lucko!

Zveřejnil(a) Czech Fed Cup Team dne 4. únor 2016
Petra Kvitová s nehrajícím kapitánem týmu Petrem Pálou
Petra Kvitová s nehrajícím kapitánem týmu Petrem Pálou