3. února 2016 • 15:40

Úchvatné VIDEO. Chci být jednička, věřil Djokovič už v sedmi letech

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako světová jednička se narodil... Ne, v případě Novaka Djokoviče se nejedná o žádnou lacinou frázi. Už jako sedmiletý capart dobře věděl, čeho chce v životě dosáhnout a hlavně jak. "Chci být nejlepší hráč na světě, trénuji po nocích a pracuji na sobě," prohlásil už tehdy Djokovič.



Má našlápnuto k tomu, aby se stal nejlepším hráčem všech dob. Novak Djokovič nemá v současném tenise konkurenci a ani v nejbližších měsících to nevypadá, že by se to mělo nějak změnit.

Roger Federer se ve svém věku čtyřiatřiceti let těžko bude zlepšovat, Rafael Nadal více než se soupeři bojuje se svým těžce zkoušeným tělem a Andy Murray či Stanislas Wawrinka porážejí svého soupeře spíše výjimečně. Ani mladá krev zatím nehodlá světovému králi výrazněji pustit žilou.

Novak Djokovič vyhrál Australian Open už pošestéFoto Reuters

A tak by nebylo vůbec překvapením, kdyby jedenáctinásobný grandslamový šampion ke svým triumfům přidal řadu dalších a definitivně se tak stal nejlepším tenistou všech dob.

"Nebudu říkat, že mě tyto mety nezajímají. Miluju tenis a chci se pořád zlepšovat," prohlásil před nedávnem Srb.

Ovšem rodák z Bělehradu měl o své kariéře a cílech jasno dávno předtím. Jako sedmiletý chlapec bych zachycen na videu, kde se rozpovídal o tenisu. "Mám rád forhend, bekhend i voleje. Těmito údery porážím své soupeře," prohlásil.

"Kdy hraješ tenis?" ptal se malého Djokera zhruba stejně starý chlapec na videu. "Hraju v noci. Přes den mám školu, odpoledne dělám domácí úkoly a na tenis mi zbývá čas v noci," odpověděl sebevědomým hlasem.

"A jaký je tvůj tenisový cíl?" "Chci být světovou jedničkou", reagoval bez váhání Djokovič. Jeho cíl se  mu splnil už v roce 2011, že však bude mít nakročeno k tomu, aby se stal největším hráčem světové historie, v to možná ani on nedoufal.

VIDEO: Rozhovor se sedmiletým Novakem Djokovičem

Boris Becker v rozhovoru s Novakem Djokovičem
Boris Becker v rozhovoru s Novakem Djokovičem

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud