Jakub Hlaváč
3. února 2016 • 14:49

Sparta už má náhradu za Jandače. Do příští sezony ji povede Kalous

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednání ukončeno, hokejová Sparta má nového trenéra. Do příštího ročníku ji povede Jiří Kalous, který vystřídá k reprezentaci odcházejícího Josefa Jandače. Oba muži k sobě mají blízko, nový kouč bude svému předchůdci asistovat i u národního týmu.



Byl kandidátem číslo jedna. Jiří Kalous byl pro Pražany vytouženou náhradou za Josefa Jandače , který je s krátkou přestávkou provedl posledními pěti ročníky. Nová dohoda byla podepsána na dva roky, asistentem zůstává Zdeněk Moták.

„V tuto chvíli ale ještě zůstávám v ústraní, nebudu nijak zasahovat do běhu týmu. Moje práce začne 1. května, a pak se do toho vrhnu naplno,“ popsal Kalous pro oficiální klubový web. „Je pro mě velká čest působit v takhle tradiční a ambiciózní organizací,“ dodal.

Jedenapadesátiletý odborník naposledy působil na střídačce Třince, se kterým v minulé sezoně došel právě přes Spartu až do finále. V probíhající základní části však výsledky Ocelářů nebyly dobré a šéf lavičky po 18. kole rezignoval.

Od té doby se věnoval svému úvazku u národního mužstva, kde společně s Jandačem působí v roli asistenta. Počítá se s ním i pro Světový pohár, který ovšem koliduje se startem extraligy a vedení rudého „S“ bude muset tuto situaci vyřešit záskokem.

„Měli jsme na uvolněnou pozici trenéra několik kandidátů v Čechách i v zahraničí. Vybírali jsme z osobností, o kterých jsme přesvědčeni, že zvládnou specifické nároky sparťanského prostředí,“ vysvětlil Petr Bříza, předseda představenstva HC Sparta Praha.

Kalous už v minulosti kráčel v Jandačových stopách, působil po něm u Bílých Tygrů v Liberci, dohromady také vedli pražský Lev na startu jeho existence v KHL.

Jan Czudek přijal rezignaci hlavního trenéra Třince Jiřího Kalouse
Video se připravuje ...

Trenér Jiří Kalous po prohře s Vítkovicemi 0:7 v Třinci rezignoval
Trenér Jiří Kalous po prohře s Vítkovicemi 0:7 v Třinci rezignoval

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud