Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Proč rodina mlčí o Schumacherově stavu? Přál si zmizet z očí, říká manažerka

Autor: pan

Uzdravuje se, nebo zůstává jeho stav nadále kritický? Informací kolem zdravotního stavu Michaela Schumachera je od jeho tragické nehody stále velmi málo. Dle dostupných zpráv se sedminásobný mistr světa nadále nachází ve velmi vážném stavu bez schopností pohybu či komunikace. Proč je rodina legendárního pilota na novinky tak skoupá, se teď snažila vysvětlit Schumacherova manažerka Sabine Kehmová.

Zprávy ze soukromí slavného jezdce přinášejí jen lidé, kteří hráli v Schumacherově životě významnou roli. A i těch postupem času ubývá.

"Mám nové zprávy, ale bohužel nejsou dobré. Život je zvláštní. Michael byl skvělý jezdec a za celou dobu u Ferrari měl jedinou nehodu v roce 1999," řekl nedávno bývalý dlouholetý prezident italské stáje Lucy di Montezemola.

A v podobném duchu se vyjádřila i řada dalších lidí, kteří se do Schumacherovy blízkosti dostali. Od rodiny a manažerky pilota se veřejnost dovídá jen neurčité zprávy vyzývající k trpělivosti a víře v uzdravení.

Nejistota kolem zdravotního stavu Michaela Schumachera trvá dálFoto Profimedia.cz

Sabine Kehmová jako důvod toho, proč je o jedné z největších osobností světového sportu tak málo informací, odpověděla. "Michael si vždycky zakládal na tom, aby maximálně chránil své soukromí. Rodina je pro něj vším," říká.

Podle Schumacherovy manažerky měl Michael ještě jedno přání, které se mu teď s hořkou ironií plní. "Moc si přál, aby jednoho dne mohl zmizet z veřejného dění. To je také důvod, proč se nyní snažíme maximálně chránit jeho soukromí."

Schumacherovy pokroky: Minimální nebo žádné

Dle řady příznivců však za absolutním nedostatkem zpráv stojí spíše tragický stav, ve kterém se německý jezdec nachází. Z úryvků o zdravotní kondici 47letého pilota, které se dostanou na veřejnost, vyplývá, že u Schumachera nadále probíhá rehabilitace, která však postupuje velmi pomalu a pokroky jsou buď velmi minimální nebo prakticky žádné.

Více informací o jeho zdravotním stavu žádá i další legenda formule jedna Niki Lauda . "Chápu rozhodnutí rodiny chránit Michaelovo soukromí, ale je třeba si uvědomit, že veřejnost má právo na informace. Fanoušci chtějí vědět, co se vlastně děje," říká sedmašedesátiletý Rakušan.

Michael Schumacher utrpěl vážnou nehodu 29. prosince roku 2013 při lyžování v Alpách, při které narazil hlavou na kámen. Po několika týdnech v kritickém stavu byl německý pilot převezen na rehabilitaci na kliniku do Lousanne, v současné době se léčí ve svém sídle na břehu Ženevského jezera.

Čeká Corinnu s Michaelem ještě šťastná budoucnost? Jeho manželka věří, že ano
Čeká Corinnu s Michaelem ještě šťastná budoucnost? Jeho manželka věří, že ano