Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

V Lakers hraje "krysa". Nováček tajně nahrál spoluhráče, když mluvil o nevěře

Autor: Adam Nenadál

Nejlepší basketbalová soutěž světa je zvyklá na ledacos, ale tohle tu ještě nebylo. Slavný tým Los Angeles Lakers řeší aféru s videem, které tajně pořídil talentovaný rozehrávač D´Angelo Russell. Jeho spoluhráč Nick Young na nahrávce naznačuje, že byl nevěrný své snoubence.

Porušil všechna nepsaná pravidla, kterými se řídí kabina mužstva. Podrazil parťáka a zasáhl ho na nejcitlivějším místě. Dvacetiletý D´Angelo Russell, dvojka posledního draftu a budoucnost Los Angeles Lakers, se teď musí vyrovnat s nálepkou „krysy“, která mu dost možná vydrží celou kariéru.

Šikovný rozehrávač totiž před časem nahrál na mobil svou soukromou konverzaci s křídlem Lakers Nickem Youngem, týkající se žen. A záznam před několika dny pronikl na veřejnost. Russell na videu pokládá Youngovi otázky, kterými ho vede k nepřímému přiznání nevěry. „Tobě je 30 a jí teda bylo 19?“ ptá se Russell spoluhráče na údajnou známost z nočního klubu. „A co Amber Rose?“ míří další z otázek na populární modelku a herečku. „Ta ne, ta se zná s mojí holkou,“ odpovídá vyhýbavě Young.

Tou „holkou“ přitom není nikdo jiný než Iggy Azalea, úspěšná australská zpěvačka a rapperka (s přimhouřením obou očí...), s níž je Young od loňska zasnouben. Dohromady tvoří dokonalý hollywoodský pár: on – profesionální basketbalista zbožňovaných Lakers, ona – lehce excentrická hudebnice se slibně rozjetou kariérou v showbyznysu. Teď mezi ně vstoupilo Russellovo slídilské video. „Koukám, že
D´Angela je plný Twitter,“ reagovala na aféru tweetem Azalea. „Ten film se mi vlastně líbil. Díky, kámo,“ dodala uštěpačně.

Při snídani si k Russelovi nikdo nepřisedl

Zatím není jasné, jak se k videu dostal bulvární server Fameolous, který nahrávku zveřejnil. Jisté ale je, že Russell u svých spoluhráčů pochopení nenašel. „Je to hodně zlé,“ citovala ESPN svůj zdroj z kabiny Lakers. „Už mu nikdo nevěří. Úplně ho izolovali.“

Na týmové snídani před zápasem proti týmu Utah Jazz si údajně k Russellovi nikdo nepřisedl, a když se mladý rozehrávač snažil navázat komunikaci s Lou Williamsem, ten se raději zvedl a rychle odešel. Není divu, že Lakers pak v zápase dostali hrozivý nářez o 48 bodů, čímž vyrovnali nejhorší výsledek klubové historie...

„Celé to video byl nepovedený vtip, který se vymkl kontrole,“ zní další z verzí, pocházející z Lakers. „Takhle se ti kluci provokují celou sezonu.“ Ať tak či tak, Russellova stránka na Wikipedii byla během včerejška na chvíli patřičně „upravena“ naštvanými fanoušky. „D´Angelo Russel, krysa v Los Angeles Lakers. Špehující rozehrávač,“ hlásala stránka.

Rozklížený tým, který je s otřesnou bilancí 15:59 druhý nejhorší v celé NBA, má před sebou posledních osm zápasů sezony, v níž se loučí s úžasnou kariérou Kobe Bryant, dlouholetá ikona Lakers a celé NBA. Ale i jeho „rozlučkové turné“, ostře sledované zámořskými médii, zastínil skandál s videem.

Není to přitom první aféra podobného druhu: jen před pár dny byli Jordan Clarkson a (opět) Nick Young nařčeni z toho, že na křižovatce při čekání na zelenou dělali „vulgární a obscénní gesta“ na vedle stojící vůz, v němž seděly dvě ženy. „Bylo to nedorozumění,“ omluvili se Lakers a oba hráči v následném prohlášení.

To ještě Young nevěděl, co na něj čeká...